Kad su grafiti protiv SNS – pretresaju se kuće opozicionara

U selima Gardinovci i Lok pojavili su se napisi "SNS lopovi i izdajnici". Za razliku od nekih drugih, zbog ovih se pokreću istrage, pretresaju kuće, privodi...
"Gospoda milicajci su ušli svi zajedno, njih četvoro, peti je ostao sa suprugom u šupi. Počeli da pretresaju regale, sve su otvarali, gledali. Pretres je bio od gornje sobe do šupe, klanice. Sve su mi pregledali. Mi to nismo nikada doživeli, naša kuća, od kako je sveta i veka. Supruga je jako bila uznemirena, pritisak je bio velik, ćerka se uplašila", navodi za N1 vođa opozicione liste "Za naša sela" Đoka Ćurčić.
Pogrdni natpisi osvanuli su 7. maja, a za to je osumnjučen upravo vođa opozicione liste "Za naša sela" i jedan od vođa prošlogodišnjih protesta poljoprivrednika.
 
"To nije istina jer sam tada bio kod kuma. Rekao sam da neću sa njima da razgovaram bez naloga za hapšenje i bez krivične prijave. Rekao sam da je razgovor uzaludan i da je to maltretiranje građana", navodi Ćurčić.
Opština Titel je podnela krivičnu prijavu protiv njega, a maltretiranje je kulminiralo pretresom.
 
Đoka Ćurčić veruje da je režim uzbunila mogućnost da u skupštini dobije opoziciju.
 
"Mi ćemo zahtevati redovne skupštinske sednice, a ne telefonske kao sada što se održavaju, mi ćemo iznositi činjenično stanje, kako je radila vlast i gde je novce trošila", kaže on.
 
Zašto je pretres porodične kuće bio neophodan zbog išaranog trotoara N1 je pitao nadležne. Odgovor – i dalje čekaju.
  • pape

    23.05.2024 11:46
    tuga
    E, policijo moja...
  • Fića

    21.05.2024 16:33
    "Kralj Ibi..."...!
    "Kralj Ibi" (i ne bi) , ali je , izgleda, "narod zreo da se menja za neki drugi, lepši i pokorniji..."...!
  • komsha

    21.05.2024 08:27
    sns ss
    kao hitler i nacisti '39...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina