Ruska stranka u Novom Sadu predlaže srpsko-rusku vojnu bazu u Vojvodini, protive se EU

Ruska stranka u Novom Sadu, čiju listu predvodi Ivana Macak koja se istakla tokom blokade Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, predlaže otvaranje srpsko-ruske vojne i humanitarne baze u Vojvodini.
Ruska stranka u Novom Sadu predlaže srpsko-rusku vojnu bazu u Vojvodini, protive se EU
Foto: 021.rs
Ruska stranka predlaže "otvaranje srpsko-ruske vojne i humanitarne baze na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine zbog višestruke koristi za regionalnu stabilnost i bezbednost". 
 
Kako kaže Ivana Macak u predizbornom spotu liste koju predvodi, baza bi služila kao centar za distribucije humanitarne pomoći i za brzu reakciju u vanrednim situacijama. Ipak, imala bi i još jednu ulogu.

"Ovaj potez bi dodatno učvrstio prijateljske odnose između Srbije i Rusije, ali i zauzdao hegemonističke pretenzije NATO alijanse i njenih članica koje imaju prema teritoriji Balkanskog poluostrva. Naš cilj je doprinos, jačanje sigurnosti i pružanje pomoći ugroženim grupama, jer zajedno smo jači. Srbi i Rusi braća zauvek", poručuje Macak u spotu.

Lista koju predvodi Macak zalaže se i za ulazak Srbije u BRIKS, prekid evropskih integracija, tužbu protiv NATO-a, ali i zabranu rada "antisrpskih nevladinih organizacija". 
 
Macak je u decembru prošle godine bila četvrta na listi ove stranke za pokrajinske izbore, ali ovog puta predvodi lokalnu listu Ruske stranke u Novom Sadu. 
 
Ova predsednica Studentskog parlamenta na Filozofskom fakultetu je pažnju javnosti na sebe skrenula prilikom blokade ove visokoobrazovne ustanova. 
 
Blokadom se tražilo sankcionisanje vanrednog profesora Dinka Gruhonjića zbog navodnog govora mržnje, a kao povod koristio se montirani snimak sa prošlogodišnjeg razgovora na festivalu "Rebedu" u Dubrovnik. 
Ivana Macak je svoje zalaganje sa fakulteta prenela i na politički teren, pa tako i u predizbornom spotu pominje "negativni uticaj Dinka Gruhonjića".
 
Podsetimo, prema pisanju medija, listu Ruske stranke za pokrajinske izbore prošle godine podnela je dugogodišnja članica Srpske napredne stranke. 
 
Kada je u pitanju lista Ruske stranke za izbore u Novom Sadu, kandidati za odbornike su mahom nepoznati. Među 22 kandidata najviše je studenata, ali ima i učenika. 
  • Nebojsa Peric

    25.05.2024 13:43
    Neka
    Odakle iskaču ovakve spodobe, ko ih gaji pitam se?!
  • Peđa

    24.05.2024 17:40
    Trebalo bi
    Trebala bi i ona u Nišu da se ukine.
  • lala

    23.05.2024 13:48
    Mislim da nema stranke koja je objedinila sve najgore kao ova stranka.A ovo sa ruskom bazom koja bi imala i humanitarni karakter je ruganje zdravoj pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.