FOTO, VIDEO: Socijalisti i naprednjaci obeležili Dan pobede u Novom Sadu

Socijalistička partija Srbije obeležila je na Trgu slobode u Novom Sadu 9. maj, Dan pobede nad fašizmom.
FOTO, VIDEO: Socijalisti i naprednjaci obeležili Dan pobede u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Njima su se u obeležavanju ovog datuma pridružili članovi Srpske napredne stranke, a sa centralnog gradskog trga je poručeno da će SPS i SNS ujedinjeni pobediti na izborima 2. juna.
 
Na današnjem skupu nije bilo vidljivo prisustvo koalicionih partnera iz redova Zavetnika i Srpske radikalne stranke.
 
 

Uz Dušana Bajatovića i drugih funkcionera Socijalističke partije Srbije, skupu su prisustvovali i članovi naprednjaka, a u prvom redom Milan Đurić i Vesna Turkulov, koja je i prva na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra". Bilo je i članova Socijaldemokratske partije Srbije, kao i Pokreta socijalista. 

Dušan Bajatović je rekao da se žrtve koje su date za slobodu nikada neće zaboraviti. On se osvrnuo i na predstojeće izbore, navodeći da će pobediti one koji žele da vrate 5. oktobar.
 
 
"Naš cilj je da pobedimo sa našim identitetom, našim znanjem, našim ljudima, razvojem naših tehnologija, instituta, zdravstva, školstva... To su naši ciljevi i zato ne smemo da zaboravimo ni šta smo, ni ko smo, ni odakle smo, ni koje smo vere, istorije, šta smo rodno. To su naši ciljevi i zato se na ovim izborima, koji su pred nama, radi o tome da li će pobediti one snage koje predstavljuju nacionalnu Srbiju ili će pobediti oni koji žele da nas vrate u doba 5. oktobra, gde smo osim pljačkaške privatizacije krenuli u poništavanje identiteta. Taj izbor Srbiji moramo da objasnimo i mislim da ovde ujedinjeni i ova naša plava braća, da je tako nazovemo, i mi, crveni, jednostavno možemo da budemo na tragu toga, da sačuvamo Srbiju, da ona bude slobodna i da ona napreduje. E, to je između ostalog i cilj ovog skupa", rekao je Bajatović.
 
 
Milan Đurić je poručio da danas živimo u slobodi zahvaljujući onima koji su se borili protiv fašizma. 
 
"Mi smo dobili slobodnu državu i moderan grad. Dobili smo i mogućnost da živimo u miru i stabilnosti. Svake godine treba da ovaj dan da obeležimo i da se ne stidimo naše istorije. Ovo je Dan pobede nad fašizmom, pobede nad nacizmom. Hoću svim građanima da čestitam današnji dan, današnji praznik i poželim da se nikad više ne ponovi to što se dešavalo na ovim prostorima tokom te četiri godine. Živeli i srećan vam praznik", poručio je Đurić.

Obeležavanje Dana pobede na Trgu slobode je završeno posle govora prisutnih, nakon čega su se aktivisti razišli. 

  • Branka

    10.05.2024 09:29
    Sramota, gde je Beograd, gde je narod da masovno proslavi dan pobede, gde je vlast da to organizuje
  • Trpimir

    09.05.2024 23:14
    Otkad sledbenici četnika slave dan pobede nad fašizmom?
  • Koja

    09.05.2024 19:49
    @ udarnik
    Haha preljepo haha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.