Sa kolikom imovinom Mirović napušta mesto vojvođanskog premijera?

Igor Mirović više neće biti pokrajinski premijer. Od dolaska na tu funkciju 2016. godine, njegova imovina se uvećala, a nedavno se počastio i novim automobilom.
Sa kolikom imovinom Mirović napušta mesto vojvođanskog premijera?
Foto: 021.rs
Mirović je ove nedelje rekao da će raditi neke druge poslove, te da se "Novom Sadu i Vojvodini, u političkom smislu, više neće vraćati".
 
Političar sa karijerom dugom više od 30 godina na funkciji predsednika Vlade Vojvodine proveo je osam godina. 
Mirović je na čelu Vlade Vojvodine bio u dva mandata, ali je na važnim funkcijama bio mnogo duže.

Bio je republički i pokrajinski poslanik, potpredsednik Skupštine Vojvodine, zamenik ministra finansija od 1998. do 2000. godine, dok je od dolaska naprednjaka na vlast bio ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, kao i v.d. ministra privrede. 
 
Novosađani ga pamte i kao direktora Zavoda za izgradnju grada.
Kada je stupio na dužnost predsednika Pokrajinske vlade, Mirović je tadašnjoj Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da poseduje više nekretnina.
 
Za petosobnu kuću od 290 kvadratnih metara, u kojoj ima polovinu vlasničkog udela, kao osnov sticanja je naveo prodaju imovinu i novčane pozajmice.
 
U tom trenutku, u Mirovićevom vlasništvu je bio i stan od 113 kvadratnih metara koji je stekao razmenom nepokretnosti, dok je stan i lokal od 54 kvadratna metara kupio. U imovinskoj karti našla se i kupljena garaža od 12 kvadratnih metara. 
 
U tom trenutku, 2016. godine, Mirović je vozio "golf" proizveden 2015. godine koji je kupio, a imao je i depozite u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i/ili inostranstvu. 
 
Imovinska karta se u međuvremenu menjala, pa stana od 113 kvadratnih metara već u januaru 2017. godine nije bilo među Mirovićevom imovinom. 
 
Prema poslednjem imovinskom izveštaju Agencije za sprečavanje korupcije, Mirović je prijavio platu od 194.000 dinara koju dobija kao predsednik Vlade Vojvodine, a na to mesečno prihoduje još 63.000 jer je predsednik nadzornog odbora Razvojnog fonda AP Vojvodine.
Kada je u pitanju imovina, Mirović i dalje ima polovinu vlasništva nad kućom od 290 kvadratnih metara, a zadržao je stan i lokal od po 54 kvadratna metara koje je kupio. Tu je i parking mesto od 11 kvadrata.
 
U međuvremenu, stekao je polovinu udela nad poslovnim prostorom od 207 kvadratnih metara koji je kupljen, a na isti način ima vlasništvo nad magacinom od 13 kvadrata. 
 
Osim toga, Mirović je u potpunosti nasledio kuću od 100 kvadratnih metara i njivu od 538 kvadrata. Ima polovinu vlasništva nad stanom od 59 kvadratnih metara i još jednim parking mestom, a ovde je kao osnov sticanja upisana "zajednička imovina". 
 
Mirović i dalje ima štednju, a na kraju mandata može da se pohvali novim automobilom. Kako se vidi u imovinskoj karti, Mirović je nedavno kupio "audi A3" proizveden 2023. godine. U zavisnost od modela, cena ovog automobila se kreće oko 30.000 evra.

Komentari 56

  • Nikola

    28.04.2024 07:32
    Sve, sve, ali?
    Razvojni fond Vojvodine, 63000 mesečno?
    Najviše razvijaju sebe!
  • Borko

    27.04.2024 15:43
    Mesić II
    Uradio sam svoj posao, "Vojvodina" više ne postoji.
  • Sima

    27.04.2024 10:12
    Sramota
    Neradnik uzeo za dva zivota ....i jos se nwsto kao pise o tome sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.