Đurić i Mirović se "razleteli" po gradu: Novi Sad jedno od najvećih gradilišta u ovom delu Evrope

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i pokrajinski premijer Igor Mirović obišli su niz projekata koje zajednički realizuju gradska i vojvođanska vlast.
Đurić i Mirović se "razleteli" po gradu: Novi Sad jedno od najvećih gradilišta u ovom delu Evrope
Foto: Grad Novi Sad
U Kaću su posetili radove na rekonstrukcije starog objekta OŠ "Đura Jakšić", nakon čega su obišli radova na izgradnji novog objekta OŠ "Miloš Crnjanski" na Satelitu. Osim toga, posetili su i gradilište buduće fiskulturne sale Gimnazije "Laza Kostić".
 
Potom su obišli radove na parternom uređenju Studentskog kulturnog centra, terena sa veštačkom travom na kom igra FK "Indeks" u okviru Đačkog igrališta, kao i radove na budućem parku kod Spensa. 
Posetili su i "Studio M", a obilazak su završili na uglu ulica Pašićeve i Zlatne grede, gde su se uputili u radove na uređenju Almaškog kraja. 
 
Sa gradonačelnikovog profila na društvenim mrežama poručuje se kako je za danas bio "krcat plan", ali da to nije za čuđenje, s obzirom na veliki broj infrastrukturnih projekata koji se realizuju u saradnji Novog Sada i AP Vojvodine.
Đurić je ponovio i to da je Novi Sad "jedno od najvećih gradilišta u ovom delu Evrope". 
 
On je naglasio da u staroj kaćkoj osnovnoj školi u Ulici Vojina Paleksića, Pokrajina radi na njenoj rekonstrukciji, nakon koje će škola dobiti novo ruho. Tokom obilaska gradilišta u OŠ "Miloš Crnjanski", zaključeno je da radovi odlično napreduju, kao i na fiskulturnoj sali Gimnazije "Laza Kostić" sa terenom za rukomet, košarku i odbojku.
 
"Čuvenom 'Studiju M' se menja namena, ali opet će mu delatnost ostati u domenu kulture. Zajedno sa Pokrajinom radimo i na potpunoj revitalizaciji Almaškog kraja, te zaštićene kulturno-istorijske celine i vidimo da se već nazire novo ruho ovog kvarta, koji izgleda fenomenalno", rekao je Milan Đurić.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da Pokrajinska vlada u okviru istorijski visokih ulaganja u Grad Novi Sad, u celosti finansira izgradnju moderne Osnovne škole "Miloš Crnjanski" sa tri milijarde dinara, rekonstrukciju i promenu namene multimedijalne zgrade "Studija M", kao i izgradnju saobraćajnih površina sa parternim uređenjem Studentskog kulturnog centra, dok je za školu u Kaću izdvojeno oko 17 miliona dinara. 

On je naveo i da je sredstvima Pokrajinske vlade finansirana i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra, površine gotovo 3.500 kvadratnih metara.

Komentari 41

  • Marija

    29.03.2024 09:46
    Firma
    Sve razumem, ali kako je firma koja ima zaposlenih manje od 30, pritom svi u kancelariji, dobila posla za nekoliko milijardi za sredjivanje Almaškog kraja, to mi nije jasno
  • Zlateva

    26.03.2024 17:55
    Džaba!!!!!
  • Ja

    26.03.2024 17:05
    Valja se nakrasti dok je još dup@ u fotelji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti