Tribina u okviru kampanje "Ferka" u ponedeljak u Radničkom domu

Tribina u okviru kampanje za fer izbore - Ferka i razgovor sa građanima održava se u ponedeljak, 25. marta, u Radničkom domu (Bulevar Mihajla Pupina 24).
Na tribini će govoriti:
 
- Oliver Tošković, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu
- Savo Đurđić, sudija Apelacionog suda u penziji
- Vida Petrović Škero, sudija Vrhovnog suda u penziji
- Čedomir Čupić, profesor FPN
- Maja Stojanović, izvršna direktorka Građanskih inicijativa
- Ivan Medenica, profesor FDU
- Pavle Cicvarić, student FPN i aktivista grupe mladih "Borba"
Tribinu će moderirati novinarka Marina Fratucan.
 
Počinje u 18 sati.
Kampanja FERKA okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, pravnike, mlade, studente i sve građane koji ne odustaju od borbe za fer izborne uslove.
 
U susret predstojećim lokalnim izborima, traži se da predsednk države Aleksandar Vučić ne učestvuje u izbornoj kampanji za izbore na kojima formalno nije kandidat. Sa ovim zahtevom pokrenuta je i peticija na sajtu www.ferka.rs. 
 
Kako se navodi u tekstu peticije, učešće aktuelnog predsednika države na lokalnim izborima kao nosioca liste, kao i njegovo učešće u funkcionerskoj kampanji, predstavlja kršenje fer i slobodnog izbornog procesa, sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti