SPO napušta sadašnju vlast?

Novosadski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) doneo je kasno sinoć odluku da napusti postojeću vladajuću koaliciju u gradu i da podrži Srpsku naprednu stranku (SNS) u formiranju nove vlasti, saznaje se od izvora u više stranaka u Novom Sadu.
Novosadski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) doneo je kasno sinoć odluku da napusti postojeću vladajuću koaliciju u gradu i da podrži Srpsku naprednu stranku (SNS) u formiranju nove vlasti, saznaje se od izvora u više stranaka u Novom Sadu.

Očekuje se da SPO uskoro objavi svoju odluku, a Gradski odbor SNS zakazao je za podne hitnu konferenciju za novinare.

Radio 021 juče je objavio da, prema nezvaničnim saznanjima, odbornička grupa "Svi za Novi Sad", koju čine odbornici iz redova Srpskog pokreta obnove i Romske demokratske stranke, najverovatnije izlazi iz vladajuće koalicije u Novom Sadu.

Predsednica odborničke grupe "Svi za Novi Sad" Branka Bežanov izjavila je sinoć za Novosadski informativni portal da će zvaničan stav o tome da li ostaju u vlasti sa demokratama i ligašima objaviti u toku dana.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je tada da je situacija "veoma suptilna" i da ni on ni njegova stranka neće zvanično potvrđivati da je do dogovora došlo sve do sastanka Glavnog odbora ove stranke, koji se održava u nedelju.

"Nikakve izjave neću davati pre sastanka Glavnog odbora, tako da je moj stav zasad da vaša saznanja ni ne potvrđujem, ali ni ne demantujem. Ne bežim od izjava, ali morate razumeti da je situacija veoma suptilna i da moramo voditi računa o svemu", rekao je Vučević za Novosadski informativni portal.

Bežanov je ranije potvrdila da SPO i RDS pregovaraju i sa naprednjacima. "Mi smo imali sastanak sa gradonačelnikom Igorom Pavličićem, a ovih dana ćemo razgovarati i sa Srpskom naprednom strankom i ostalim parlamentarnim strankama u Novom Sadu o našem konceptu ravnomernog razvoja grada", kaže ona.

Signal koalicije SPO-RDS spremno čekaju odbornici DSS i Dveri. U jeku intenziviranja pregovora o rušenju gradske vlasti predvođene demokratama i ligašima, formirana je još jedna odbornička grupa u novosadskom parlamentu, koju čine odbornici sa liste Dveri i jedan odbornik vlaške stranke "Nijedan od ponuđenih odgovora".

I predsednik vojvodjanskih socijalista Radoslav Striković potvrdio je da socijalisti "uveliko razgovaraju sa SNS o prekomponovanju lokalnih vlasti kako bi je upodobili sa republičkom koalicijom", kao i da će "do promena doći početkom septembra".

Socijalisti i naprednjaci su već formirali vlast u Baču, Zrenjaninu, Pančevu, Pećincima, Rumi, Bačkoj Palanci i Sremskoj Mitrovici, dok su "pri kraju razgovori SNS i SPS o formiranju nove vlasti u Somboru, Kikindi, Kuli, Šidu, Beočinu, Indjiji", navodi Striković.  (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Biti ili ne biti koalicija''.

  • Zoro

    26.08.2012 16:00
    Tuga kao takva
    Zaista su sjajni ovi što podržavaju novu vlast na pomolu. Koliko su principijelni iz SNS-a i DSS-a već su pokazali, a da nisu ni stupili na vlast. Pre mesec i po dana su na sva zvona obaveštavali narod o izbornim krađama i kako će pokrenuti silne postupke kad oni dodju na vlast. Iskreno, i sam sam se ponadao da će konačno neko početi da radi prave stvari bar u Novom Sadu. Kad ono, mesec i po posle udružuju se sa svima koje su prozivali za izbornu kradju. Tu se pre svega misli na sada već čuvenu romsku stranku (gde eto nije bilo mesta ni za jednog Roma, ali ekipa "eksperata" oko romske stranke će se boriti za njihova prava), i kupljenih 10.000 glasova. Znači pogazili su sve ono što su govorili, za samo mesec i po dana, i mi sada takvima treba da verujemo kako će preporoditi ovaj grad. Samo vlast i ništa više, pa makar i sa crnim đavolom. Sramota
  • Jelena Kać

    26.08.2012 09:10
    licemeri
    Sad bi trebalo otpustiti sve one koji su prošlih meseci dobili poslove preko SPO-a u državnim preduzećima,kao što je GSP!
  • NikolaNS

    26.08.2012 08:58
    @viva liberta
    Pa spaja ih DS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti