Šebek: Izborom Maje Gojković SNS potvrdio povratak radikalskim korenima u Vojvodini

Predsednik poslaničke grupe Stranke slobode i pravde u Skupštini Vojvodine i Gradskog odbora te stranke u Subotici Robert Šebek reagovao je povodom izbora Maje Gojković za premijerku pokrajinske vlade
Naveo je da je njenim izborom Srpska napredna stranka potvrdila povratak radikalskim korenima u Vojvodini.
 
"Srpska napredna stranka je danas, na drugoj redovnoj sednici pokrajinskog parlamenta, pokazala da je Vojvodinu razvlastila od svega. Niko se ovde više ništa ne pita. Ni parlament, ni Vlada. Sve odluke se donose na jednom mestu - na Andrićevom vencu. Sve odluke donosi Aleksandar Vučić, koji upravlja svakim gradom i opštinom u Vojvodini, svakom mesnom zajednicom", istakao je on u saopštenju stranke.
Ocenio je da je "povratak radikalskim korenima jedini mogući izbor za one koji Vojvodinu doživljavaju kao plen, a građane koji ovde žive kao broj".
 
"I nikakvi slatkorečivi govori ne mogu nas naterati da zaboravimo šta su nam od Vojvodine napravili Mirovići i Vučevići, a šta Šešelj i Maja Gojković. Sve u Vojvodini je u padu, rastu samo profiti omiljenih naprednjačkih poslovnih partnera kao što je Marko Bosanac Boske, koji novcem iz budžeta puni svoje džepove dok Vojvodina nestaje u demografskom, kulturološkom i svakom drugom smislu", istakao je Šebek.
On je podsetio da je "za vreme zlatnog doba, broj stanovnika Vojvodine opao za 200.000 građana. Dve trećine mladih svoju budućnost vide van granica svoje zemlje. Broj poljoprivrednih gazdinstava je u zadnjih 10 godina manji za 25.000".
 
"Na vlast ste došli obećavajući borbu protiv korupcije, a nikada više korupcije nismo imali u pokrajini nego danas. U Subotici, iz koje dolazim, duplirali ste cenu izgradnje akvaparka, koji liči na sve sem na moderan turistički objekat koji ste obećali građanima na početku izgradnje. Na kraju je građane ovaj objekat koštao 15 miliona evra", naveo je Šebek.
 
Po računici vlasti, dodao je, brza saobraćajnica između Sombora i Kikinde, u vojvođanskoj ravnici, bez tunela, sa jednim malim mostom, koštaće 12 miliona evra po kilometru.
 
"Na koji način ste uspeli da povećate vrednost radova u roku od nekoliko godina sa 420 miliona evra na 2 milijarde evra?! Naravno, to je rezultat ugovaranja poslova bez tendera. Obećali ste borbu protiv korupcije, a uradili ste upravo suprotno. Napravili ste od Vojvodine sigurnu kuću za kriminalce, koji danas haraju Novim Sadom i drugim gradovima Vojvodine, pod patronatom vaših lokalnih koordinatora", ocenio je Šebek.
 
Napomenuo je da mirni, pošteni i vredni paori, koji razne nevolje pamte, znaju da "kada god su Vojvodinom radikali upravljali, narod je ovde plakao".
"I danas plačemo jer nam deca odlaze, jer našu zemlju poklanjaju, jer tradiciju multietničnosti i multikulturalnosti pokušavaju da zamene radikalskim jednoumljem kojim nas bombarduju sa javnog servisa RTV, kidnapovanog i pretvorenog u televizijsku verziju radikalskog glasila 'Velika Srbija'. Kako ste to radili, tako i našu Vojvodinu pretvarate u radikalski Zemun iz devedesetih", smatra Šebek.
  • Suboticanka

    09.05.2024 17:10
    Ahahah
    Gospodine Sebek ,Vas pulen iz Subotice sa kojim ste na listi za parlament APV -Nemanja Sarcevic je bivsi radikal kao i Maja Gojkovic. O cemu Vi pricate ili uopste ne uzimate biografije visoko rangiranih clanova u ruke ili je izgleda daj sta das.
  • Poks

    09.05.2024 15:46
    Radio sam u Čistoći do smene vlasti. Kada smo otkrili dugovanje ove porodice od preko milion i predali izvršitelju naprasno je sve zataškano ali nije plaćeno. Dakle oni ne moraju da plaćaju komunalne usluge? A šta će biti ako u Čistoću dodje opozicija? Poks im nije naplatio,onda sam otišao. Gotovo sam siguran da ni sadašnji nisu naplatili kad su svoji
  • Erika

    09.05.2024 15:32
    Jedino vi valjate drugi nitko ,bili ste na vlasti nista niste uradili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.