Počela Nedelja Crvenog krsta u Novom Sadu: U planu podela paketa za bebe i igračaka, izložba...

Nedelja Crvenog krsta počela je u Novom Sadu i trajaće do 15. maja.
Počela Nedelja Crvenog krsta u Novom Sadu: U planu podela paketa za bebe i igračaka, izložba...
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić sastali su se sa predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta povodom 8. maja - Svetskog dana Crvenog krsta. 
 
U okviru delegacije, u Gradsku kuću došli su predsednik Crvenog krsta Novog Sada pukovnik dr Bratoljub Brkljača i sekretar te organizacije dr Dragan Lazić sa sedam mladih volontera i njihovim instruktorom.
"Važno je da svi shvate, da kroz jednostavna humana dela, pojedinac svojim gestom i dobrom voljom može učiniti svet humanijim i boljim mestom za život. Smatram da su zaposleni i volonteri Crvenog krsta stub humanosti u našem društvu i dugujemo im veliku zahvalnost za svu njihovu posvećenost i požrtvovanost. Grad Novi Sad je do sada sa organizacijom Crvenog krsta realizovao brojne akcije, a nedavno smo bili zajedno i na svečanosti povodom obeležavanja 143 godine rada Crvenog krsta u Novom Sadu. Konkretno, u ovoj godini, za programe te organizacije izdvajamo 65 miliona dinara i nastavićemo da podržavamo njihove mnogobrojne projekte", rekao je Đurić.
Predsednik Crvenog krsta Novog Sada dr Bratoljub Brkljača je istakao da Nedelja Crvenog krsta ima moto "Sačuvajmo humanost", dok je sekretar Lazić naglasio uspeh mladih volontera.
 
"Ponosni smo što su baš naši, novosadski volonteri zauzeli prvo mesto na Državnom takmičenju u pružanju prve pomoći, prošle godine u Beogradu. Zahvaljujući njihovoj pobedi, Crveni krst Novog Sada je dobio priliku da bude ovogodišnji organizator Državnog takmičenja 13. i 14. septembra, najmasovnije manifestacije koju organizuje Crveni krst Srbije", rekao je Lazić.
 
Ova nedelja će u Novom Sadu biti obeležena promocijom rada Crvenog krsta Novog Sada, a tim povodom planirane su mnogobrojne aktivnosti. Imeđu ostalog, u saradnji sa Betanijom biće realizovana akcija Paket za novorođenu bebu, zatim, izložba "Crveni krst Novog Sada kroz tri veka humanosti", kao i akcija dobrovoljnog davanja krvi, podela igračaka deci čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje, a biće obeležen i 11. maj - Nacionalni dan Dobrovoljnih davalaca krvi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.