Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Petrovaradinska tvrđava na dugom putu do Uneska

Izradom studije zaštite, Petrovaradinska tvrđava je stekla sve uslove da od kulturnog dobra velikog značaja preraste u kulturno dobro od izuzetnog nacionalnog značaja, izjavila je autorka studije i viši stručni saradnik u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Slobodanka Babić.

SRS će podržati DS u Novom Sadu?

Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić najavio je za 021 mogućnost da njegov odbornički klub uđe u neku koaliciju u novosadskom parlamentu

DS oštro reagovao na kritike LSV-a

Gradski odbor Demokratske stranke oštro je odgovorio na jučerašnje saopštenje Lige socijaldemokrata Vojvodine u kojem se kritikuje rad gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

Aktuelna vlast u Novom Sadu izgubila većinu

Predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević rekao je da je Memorandum o usaglašavanju političkog delovanja u Skupštini Novog Sada između SNS i odborničkog kluba "Svi za Novi Sad" potpisan jutros u 10 sati, čime je aktuelna gradska vlast izgubila većinu.

Kšištofu Karaseku nagrada "Novi Sad"

Poljski pesnik, romansijer i esejista Kšištof Karasek (75) ovogodišnji je dobitnik međunarodne nagrade za književnost "Novi Sad" koja će mu biti uručena na predstojećem 7. Međunarodnom novosadskom književnom festivalu.