Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

"Budi donor! Postani heroj!" danas u Kampusu

Akcija "Budi donor! Postani heroj!" kao podrška razvoju programa transplantacije i donacije organa biće održana danas, 19. maja, u 12 časova ispred Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Kampusu.

Popravlja se osmatračnica na Tvrđavi

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila 1,7 miliona dinara za sanaciju viseće osmatračnice i ugaonih delova bastiona Marije Terezije na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Postavljena spomen-tabla u sećanje na futoške Švabe

Na inicijativu nekadašnjih nemačkih stanovnika Futoga, njihovih potomaka i Futožana, na ulazu u Mesnu zajednicu "Futog" postavljena je spomen-tabla, u znak sećanja na nemačke stanovnike Futoga koji su se doselili u periodu od 1743. do 1780. godine.

DS: Apoteka "Novi Sad" krši zakon i ugrožava sredinu

Apoteka "Novi Sad" više ne prikuplja lekove kojim je istekao rok upotrebe i time svesno krši Zakon o upravljanju otpadom, ali istovremeno i ugrožava životnu sredinu i zdravlje svih građana Novog Sada, navodi se u saopštenju Gradskog odbora DS.

Prodati svi traktori na Sajmu poljoprivrede

Svi traktori na upravo završenom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu su prodati, zabeležena je rekordna poseta i broj izlagača, a da je Sajam imao da ponudi izlagačima još 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora i on bi bio prodat, izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

FOTO: Novosađani ponovo ulepšavali vrtić na Naselju

Udruženja građana "Novi Sad ima srce" i "Novo Kulturno Naselje", ali i drugi Novosađani podržali su i treću fazu uređenja vrtića "Vendi" na Novom naselju, koju je iniciralo osoblje vrtića, na čelu sa glavnom vaspitačicom Biserom Grajić.