Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Mali Novosađani obradovali decu sa Kosova

Poklon paketići koji su u Božićnoj akciji Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke "Vladika Platon Atanacković" prikupljeni u novosadskim školama, preko Kancelarije za Dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske podeljeni su deci sa Kosova i Metohije.

Svečano obeležen 267. rođendan Novog Sada

Povodom obeležavanja 1. februara, Dana Grada Novog Sada, u Svečanoj sali Gradske kuće upriličen je prijem delegacija iz gradova pobratima i gradova prijatelja, a domaćini su bili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Siniša Sević.

FTN sinonim za kvalitet "pametnih kuća"

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu je sinonim za kvalitet "pametnih kuća", izjavili su vanredni profesor na Odseku za automatiku, geomatiku i upravljanje sistemima novosadskog Departmana za računarstvo i automatiku Velimir Čongradac i profesor Zoran Jeličić, šef katedre na tom Odseku.

U ponedeljak prezentacija Smart Cities programa

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada u ponedeljak, 2. februara organizuje prezentaciju Smart Cities programa pod nazivom ''Novi Sad, pametan grad – aktivnosti i prilike'' za predstavnike malih i srednjih preduzeća sa teritorije grada.

Otkazi u NIS-u za 248 radnika

Uskoro bi se ponovo moglo očekivati smanjenje broja zaposlenih u NIS-u, a bez posla bi, kao tehnološki višak, moglo ostati 248 administrativnih radnika, među kojima su i invalidi i samohrani roditelji.

Nacionalni dan bez duvanskog dima obeležen u Novom Sadu

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima, Savetovalište za odvikavanje od pušenja, Institut za javno zdravlje Vojvodine i Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata danas su od 10 do 12 časova, u tržnom centru "Big" u Novom Sadu, svim zainteresovanim pušačima izmerili CO u izdahu aparatom Smokerlyserom, kontrolisali krvni pritisak i šećer u krvi.

Degustacija vafla i čajeva u Radio kafeu

Kuća dobrog čaja i Lala Stroopwafel održaće danas, 31. januara, promociju i degustaciju nekoliko vrsta čajeva iz njihovog asortimana i tradicionalnih holandskih kolača u Radio kafeu.  

Nastavljena nabavka aparata za zračenje

Javna nabavka opreme za zračenje za nedovršen objekat "Kamenica 2" nastavlja se nezavisno od žalbe ponuđača "Beolaser" iz Beograda, kako pacijenti sa rakom ne bi dalje trpeli administrativne i druge pritiske.