Zabava
10.02.2015.
20:27 > 23:04
U tinejdžerskom časopisu "Bravo", koji kupuju i deca uzrasta 11 i 12 godina, objavljeno je uputstvo za zadovoljavanje muškaraca, sa sve crtežima.
  • Psiholog

    13.02.2015 12:22
    iskustvo
    Ovako nešto bi svako dete rado pročitalo(jer je to zabranjena tema), ali stvar je u tome šta će ono uraditi sa tim znanjem. Da li vam je draže da vam ćerka pristupi tom činu kao iskusna, ili bi više voleli da sama istražuje i priđe sa malo stida? Do toga će doći kad-tad... Istina je da je ovo časopis za starije tinejdžere a kupuju ga deca radi postera, a kad pročitaju ovako nešto, jedva će čekati da dođe do toga...
  • Minnie

    11.02.2015 22:06
    Roknuće vas licemerje
    Ovo je bilo i pre deset godina kad sam ja čitala bravo, pa se naši roditelji nisu šokirali, nije bilo interneta pa smo jedino tako mogli da se informišemo.Mi smo bravo čitali sa 13 godina.Davali su sve moguće savete, kompletan strip u epizodama od prvog poljupca do seksa sa sve slikanim uputstvom.Nikada nismo imali utisak da je to nešto što u tom uzrastu treba raditi, niti da je to normalno, jednostavno smo samo hteli da se informišemo.A i bila je jedna suštinska stvar, na tom slikovnom upustvu su bili dečko i devojka 4,5 godina stariji.Druga suštinska i vrlo bitna stvar je da smo bili vaspitani, i da su se roditelji ipak trudili da nam usade neke vrednosti.Nije problem zadovoljavanje u časopisu, problem je što vam to smeta, a ne smetaju vam gole starlete i pevaljke po televizijama, elitne prostitutke koje kruže oko vaših polugolih devojčica po splavovima, da nemate pojma šta vam deca rade po školskim wc-ima, to vam je valjda ok.U vama je problem, zato što vašu decu mora da vaspitava jedan časopis,jer vi niste tu.Vaša deca to rade, i verujem da je polovini njih zadovoljavanje smešno i banalno i past level.Bolje se suočite sa realnošću i razgovarajte već jednom sa svojom decom.
  • drnele

    11.02.2015 22:02
    hrvatska
    ovaj bravo i nije pisan na srpskom koliko vidim
  • 11.02.2015 19:07
    @Marinna03 - Jedna priča
    Marina, k'o Marinna... Puna predrasuda, spremna da popuje i osuđuje... Trebali ste se čuvati do 56.
  • darius

    11.02.2015 18:23
    pre samo par dana...
    ...citao sam tekst o tome kako puno dece ima seksualne odnose vec u osnovnoj skoli i to da su te cifre zabrinjavajuce. Nakon toga, gde god se pojavi tekst o mladima i seksu, svi su zgranuti! Hajde da prestanemo sa foliranjem i pocnemo da racionalno diskutujemo pojave u drustvu. pozdrav
  • Jovica

    11.02.2015 15:45
    Pargrafom u sred čela.
    Odakle uredniku i novinaru, gore navedenoga časopisa , pravo da oni vaspitaju i seksualno obrazuju tinejdžere, na svoj neki bolesni način?
    ovo je protuzakonito i roditelji bi trebali pokrenuti tužbu istim.
  • marinna03

    11.02.2015 15:35
    Jedna priča
    Ja sam izgubila nevinost sa momkom kad sam imala 23 godine, ne zbog toga što nisam imala sa kim, već sam uvek bila stidljiva, nepoverljiva i nisam bila otvorena za seks, "vatanje i to", čak sam se poljubila sa jedva tri osobe...Sada kad pogledam, to i jeste bilo pravo vreme za mene i sa pravom osobom...Udata za istu osobu i to srećno! :)
    Moja drugarica je spavala je sa njih oko 100, posle se drogirala, lečila od svega i svačega, zadovoljavala je naširoko, izgubila je nevinost sa 18, bila izgubljena, nesređena...
    Drugarica broj 2, je spavala sa momkom u 1.srednje...Imala je posle dosta njih, uvek su je ostavljali, još nije udata, glumi feministkinju, večito je nezadovoljna muškarcima.
    Treća drugarica je spavala sa 14 sa momkom sa kojim je dugo bila u vezi i kog je jako volela, on malo stariji, varao je i povredio jako...Posle se ona "malo" svetila muškarcima, vrtela ih kako je stigla, patili su bogami zbog nje...
    Četvrta, slična priča kao i ja, eno je u srećnom braku. Hvala Bogu..
    Peta, rano spavala sa nekim bezveznjakovićem, posle sa drugim odmah dete rodila, u 18.godini, srećno udata!
    Zaključak je da nije dobro rano i bez ljubavi, obostrane ljubavi. Devojčice, poštujte pre svega same sebe a dečaci neka se zadovoljavaju sami, i tako to rade non stop. Kako se vi budete ponašale tako će vas i doživljavati i tretirati.
    Ako budete fufe, bićete tretirane kao fufe. Ako budete pametne i držale do sebe, poštovaće vas ali će vas i voleti, biće zaljubljeni u vas, želeće vas na sve načine, trčaće za vama! Budite svoje!...provereno! ;)
  • 11.02.2015 15:02
    Sramota!
    Sta reci sem da je ovo sramota! Sta dijeca citaju od 11. ili 12. godina! Kako da zadovolje "momka"?! I jos se posle zapitamo odkud toliko djece koja imaju djecu i odkud toliko bolesti? Stidite se i vi roditelji koji ovo odobravate i vi urednici ovog casopsa!

    Svaki rodielj koji ima korektan i normalan odnos sa svojim djetetom objasnice mu neke stvari, i bez seksualnog obrazovanja ce stasati u normalne ljude!
  • 11.02.2015 13:42
    Bravo kupuju osnovci, ne stariji tinejdžeri. Teško ćete naći devojku od 17 koja ovo kupuje.

    Neverovatno mi je da se neko poziva na potrebu za seksualnim obrazovanjem kada brane ovaj članak koji daje savete kako zadovoljiti momka??? To nije seksualno obrazovanje! Šta vi mislite da će deca učiti iz tog predmeta kako da budu dobri ljubavnici i ljubavnice?

    Da li znate da nije retkost da se ismevaju devojčice koje su još uvek nevine među svojim drugaricama? Još u OŠ! Uvek se pozivate na te promiskuitetne i kako su njihovi roditelji umislili da su im deca cvećke, a šta ćemo s ostalima? Ta deca se osećaju loše jer još nisu spremna za seks (zamislite) i sa svih strana im se natura da oni nisu normalni.
  • 11.02.2015 12:13
    Odlična reklama za časopis.
  • 11.02.2015 10:47
    jova limanac
    Bolje da su objavili savet kako zadovoljiti devojku, jer retko koji muškarac ume to da odradi kako treba... Ovo za zadovoljavanje momaka ne da je banalno & očigledno da ne znam ni kome trebaju ovakve instrukcije...
  • Sofija

    11.02.2015 10:25
    Nemoj se plašiti da ćeš im povrediti ponos
    Kao zaostala Mama iz 19.veka, odlučila sam da spakujem svoj lažni moral i da tražim da se u sledećem broju, a sve u skladu sa načelima rodne ranopravnosti, objavi članak i za naše sinove: Kako zadovoljiti devojku! Sa sve ilustracijama, molim!
  • Roditelj

    11.02.2015 09:47
    seksualno obrazovanje je potrebno
    Časopis je definisan kao tinejdžerski i njima je potrebno davati ovakva objašnjenja. Ako roditelji smatraju da im deca još nisu u tom uzrastu, neka im ne kupuju Bravo za tinejdžere. Treba uvesti predmet o seksualnom obrazovanju u škole i još detaljnije upoznati mlade ljude sa svim zdravim oblicima seksualnog ponašanja.
  • Lola

    11.02.2015 09:43
    folk muzika,seks i kuvanje
    Povući taj broj iz prodaje i spaliti.
    Sram ih bilo, deci od 12 godina servirati tako nešto,.....gadi mi se.
    Jel tu pedofili uređuju???
  • Miloš

    11.02.2015 09:39
    Edukacija
    Vidite, taj časopis kupuju i deca koja imaju 11 godina, kao i oni od 14 ili pak 16 godina. U ovom uzrastu, tih par godina razlike jako, jako puno znači. Svakako vremena su se promenila, nemoj da se lažemo i deca su danas naprednija, tehnika je tu, razne knjige, filmovi i svakako im je lakše da dođu do informacija i vide svašta. Treba na moderan način pričati sa decom u školama o tim temama. Treba razdvojiti u grupe dečaka i devojčice i pričati im o higijeni, o bolestima, na pametan način ih odgovoriti da to ne rade da bi bili face...Znači, tu treba da se istakne psiholog, da organizuje lekare iz doma zdravlja da gostuju itd. Danas je gotovo obaveza da ljudi studiraju i to se nekako podrazumeva, a to znači da se završava tek sa 24god u najboljem slučaju, a obično je to oko 26-27 godine. Onda dok nađeš posao i radiš, barem godinu dana i ti kao devojka praviš decu sa 27-28 godina. Nekada se mnogo manje studiralo, već odmah posle sr.škole posao i udaj se ili ne i eto bile su majke već sa 20 godina. Pomera se grania za svašta i treba biti svestan, prilagoditi se tokovima, ali sačuvati neki odnos, obrazovati i nformisati decu. Pre svega mislim da može puno da se utiče pričama i demonstraciji o higijeni i preventivi.
  • 11.02.2015 09:29
    Daš detetu smartfon i 500 dinara
    Bravo je časopis za starije tinejdžere, koji su odavno apsolvirali tu temu. Za roditelje su njihova detešca cvećkice, a kad bi znali šta rade po klozetima... Daš detetu smartfon i 500 dinara - to je vrhunac roditeljstva u Srbiji.
  • dufko

    11.02.2015 09:24
    nije tačno
    Kupi dečku kilo mešanog mesa i zadovoljićeš ga maksimalno ;-)
  • member

    11.02.2015 09:17
    za sve one koji ovo opravdavaju: da li bi vam se dopalo da vasa cerka od 12 godina (za koje je namenjen casopis bravo) to radi nekom?
  • 11.02.2015 08:37
    A kao klinci nemaju pojma ni o čemu i nikad nisu čuli za seks... Pa taj isti Bravo ih uči i da navuku kondom, da se čuvaju neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti, da se ne drogiraju... Kad već roditelji to ne rade... ili bar škola...
  • -

    11.02.2015 08:02
    -
    eee da ste bili tokom tita u ns-u znali bi da se nemacki bravo prodavao u kioscima
  • Zare

    11.02.2015 07:52
    Sa jedne strane slažem se da svi trebaju da znaju što više jer je opasno da malo znaju i da imamo toliko puno abortusa. Ipak mislim da se za časopise koje čitaju mladi stvar treba završiti na podučavanju o zaštiti za vreme seksa a da se ovakvom tematikom mogu baviti samo časopisi za punoletne.
  • mikeli

    11.02.2015 00:41
    ...
    mislim da je ovo preslo sve granice morala,ma da i nije jel na fb u imamo decu koja se vec slikaju polugola...cak i ja koji imam nesto sitno godina muskarac i to al mislim da smo otisli predalekov
  • 10.02.2015 23:40
    Bravo!
  • 10.02.2015 23:12
    Ne zna se sta je gore. Ovo sada ili ono jednoumlje kod tileta.
  • Burga

    10.02.2015 23:11
    Ma da
    U neka druga vremena su morali da čekaju radne akcije, a još malo ranije žene su rađale decu sa 12-15 godina, a sad - zamislite katastrofe - postau aktivni već sa 16-18!
  • @Toma - eee

    10.02.2015 23:02
    istina. a ko nije hteo da bude pionir imao je gratis boravak na moru
  • dt.

    10.02.2015 22:32
    Ako ovdasnji sudovi pustaju ubice na slobodu sto i Bravo ne bi pisao vulgarno.
  • w. w.

    10.02.2015 22:30
    Sve je otislo u P.M.
    umesto decu da afirmisemo kroz aktivnosti u naucnim sekcijama ili sportu, ovde se sve spusta na cisto animalni nivo. Kod nas je na snazi proces deevolucije. Ambicije prosecnog tinejdzera se svode na to da ima mobilni i status na facebook-u.
  • kaljuga

    10.02.2015 22:29
    A sta drugo i ocekivati u banana drzavi gde se svakodnevno izvestava sta ima novo sa Sorajom , Stanijom i ostalima .
  • -

    10.02.2015 22:26
    -
    @Toma - eee
    kod tileta se kupovao nemacki bravo na kioscima ovde u ns-u

    a casopis je za starije tinejdzere
  • izgubljena nedodjija

    10.02.2015 22:18
    Drzava u kojoj kalasnjikovi resetaju stanovnike i ne zasluzuje bolje casopise .
  • 10.02.2015 22:17
    Kada imate 11 i 12 godina i ovako nešto pročitate u novinama za koje vam pare daju mama i tata, sigurno stičete ideju da je to nešto što se od tebe očekuje i da je to nešto normalno i u tom uzrastu. Kada devojčica sama istražuje internet iz radoznalosti, svesna je da gleda sadržaj koji nije namenjen njenom uzrastu. Ko izjednačava ove dve situacije i nije baš pametan.

    Ne, ovome nije mesto u ovom časopisu i ne, nisam ostala u 19. veku. Ovo je sramota. Što se mene tiče, treba da budu kažnjeni na neki način.

    Deca su primorana da odrastu prerano u svakom smislu.
  • 10.02.2015 21:04
    @Toma - eee
    Eeeeee....prohujalo sa vihorom. Nažalost.
  • Toma

    10.02.2015 20:42
    eee
    kod Tileta su bili deca pioniri, uključeni u budućnost svoje domovine i zajednice od malih nogu.


    Ovo sad se uzgajaju probisveti, i sistematski se uništavaju oni koji misle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna