Zabava
22.02.2015.
08:25
Turski institut za standardizaciju odlučio je da "tursku baklavu", zaštiti kao deo svog kulturnog nasleđa, s ciljem da se standardizuje proizvodnja jedne od najpoznatijih poslastica.
  • domaći

    22.02.2015 20:24
    baklave
    Odlučitese već jednom, 'oćete baklave il' kačamak ?!!
  • 22.02.2015 08:43
    Da li će standardizacija važiti i za sve van Turske koji pod imenom "turska baklava" prodaju sve i svašta. Uglavnom se kod nas baklave svode na slojeve debelog nepečenog slepljenog testa, prelivenog preslatkim sirupom, a fil-šta to beše-u tragovima. Nema više u Novom Sadu pravih baklava. Nekada su se poslastičari međusobno takmičili čije će baklave biti bolje, to je među njima bila stvar prestiža. Najbolje baklave su nekada bile u poslastičarnici "Pelivan" u Poštanskoj ulici, kod bioskopa "Jadran", a tu su se pravile i najbolje kokos-salame. Nekada su se i kod Riste mogli naći pravi kolači od pravih sastojaka, a danas svi koriste neke gotove veštačke smese od pitajboga čega, tako da svi kolači imaju isti ukus, samo su drugačijeg oblika i boje. Od kada nema Nešiča, nema ni pravih domaćih torti i kolača u poslastičarnicama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna