Kako roštiljati svi znaju kao i recept riblje čorbe. Nije mudrost? A zapravo jeste.
Za roštilj u dvoje: zaseckana usenfana plećka + šampinjoni na vatri od šepurika. Za četvoro dodati pileće ćevape,a iste maltretirati na belom pepelu šepurika. Za šestoro već treba ćumur i roštilj kobaje ili pljeske, kao i prošarani svinjski vrat za početnike. Za 6+ .. pljeske, roštilj kobaje, svinjeći vrat,sveža slanina, ljuta papričica - a sve na ćumuru upaljenom preko cepki tvrdog drveta. 10+ mora se koristiti suva vinova loza kao žar u redosledu skuša na žaru,slanina sveža, bukovače i šamponjoni, pljeske/ćevapi, svinj.vrat, ražnjić juneći, krompiri iz pepela
itd. Sve se lako savlada nakon prvih 10 godina pokušaja. Vratimo se na početak: treba poznavati vatru, kome vatra ne plane iz jedne šibice i onaj koji maše novinama iznad žara... bušido kodeks samuraja daje uputstva kako izvršiti hara-kiri
Redovno pravimo roštilje i generalno dobro ispadnu, ali nikad nismo probali da mariniramo, baš ćemo probati da vidimo kako će ispasti. Hvala na savetu :-)
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Kako da vam roštilj bude savršenstvo?
Zabava
•30.04.2015.
•19:57 > 19:16
Komentari 2
čika Žeki
Za roštilj u dvoje: zaseckana usenfana plećka + šampinjoni na vatri od šepurika. Za četvoro dodati pileće ćevape,a iste maltretirati na belom pepelu šepurika. Za šestoro već treba ćumur i roštilj kobaje ili pljeske, kao i prošarani svinjski vrat za početnike. Za 6+ .. pljeske, roštilj kobaje, svinjeći vrat,sveža slanina, ljuta papričica - a sve na ćumuru upaljenom preko cepki tvrdog drveta. 10+ mora se koristiti suva vinova loza kao žar u redosledu skuša na žaru,slanina sveža, bukovače i šamponjoni, pljeske/ćevapi, svinj.vrat, ražnjić juneći, krompiri iz pepela
itd. Sve se lako savlada nakon prvih 10 godina pokušaja. Vratimo se na početak: treba poznavati vatru, kome vatra ne plane iz jedne šibice i onaj koji maše novinama iznad žara... bušido kodeks samuraja daje uputstva kako izvršiti hara-kiri
Tanja
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H