Autor: agencije

Zabava
22.02.2017.
19:46
U Dubaiju je testiran kineski prototip autonomnog putničkog taksi-drona, a namera tamošnjih vlasti je da se novi vazduhoplov uvede u upotrebu u Emiratima do jula meseca ove godine, prenosi AFP.
  • mrva

    23.02.2017 15:37
    @Purpletious

    Razlog je što ide na - baterije! Energetska gustina (energy density) baterija je višestruko manja nego što je slučaj sa tečnim fosilnim gorivima. Što će reći da od kilograma čak i najbolje baterije danas dobiješ daleko manje energije nego od kilograma (što je nešto više od litre) benzina recimo. A to je posebno nepovoljno kod letelica koje za kretanje troše energiju proporcionalnu svojoj masi. Komentar ti je potpuno na mestu i moguće da više znaš od ovog koji ti se podsmeva što od svog znanja kojim raspolaže u komentar mora da uključi (potpuno neosnovano) i jugo i taljige... Kao da srba nema pametnih i obrazovanih, lično znam nekoliko koji su otputovali pa sada u svetu konstruišu upravo ovakve stvari...

    Dakle, ovaj "izum" nije ništa revolucionarno, a videćemo kako će i da li će zaživeti. Nebrojeno projekata ovog tipa je nastalo i ugasilo se u poslednjih desetak godina, pratim te stvari pa znam. Što sve na kraju ne znači da ovaj dron nije interesantan i vredan pažnje. Ali efikasan - ne!
  • hahaha

    23.02.2017 09:21
    Vesto o prvom letecem taksiju koji ce sam prevoziti putnika na 300 metara iznad zemlje, i nadje se srbin filozof prozvan da od svega sto ima da kaze, izjavi "ne vidim nista narocito ni revolucionarno u ovom..." I onda se neko cudi jugu na ulicama. Pa ni za taljige niste narode.
  • Purpleitious

    23.02.2017 08:28
    Efikasnost?
    Dva sata punjenja za pola sata leta za jednu osobu?!
    OK, negde treba poceti naravno. Ali za sada, ovo se tesko moze nazvati revolucionarnim.
  • Jeremija

    23.02.2017 00:13
    A niko iz vladajuće garniture nije bio na ovom istorijskom dogadjaju !? Čak ni budući direktor aerodroma Nikola Tesla , VAZDUPLOHOVAC Babić !? Cccccccccc
    BTW Videćemo šta nam budućnost donosi , prvo dronovi , a sad i ovo čudo ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna