Autor: Index.hr

Zabava
04.05.2017.
06:54 > 08:08
Ujedinjeni Arapski Emirati planiraju da odvuku lednike od obale Antarktika kako bi rešili problem s pitkom vodom.
  • Metereolog

    05.05.2017 16:01
    Odlična ideja
    Led će se i dalje stvarati na polovima a voda isparavati u pustinji.Nikakvu apokalipsu neće izazvati ovaj projekat. Bolje da obratite pažnju na septičke jame u vašim dvorištima
  • Zbunjena

    04.05.2017 22:58
    Bahanalije
    Ovo jesu bahanalije! Izrael je izgradio 3 velike fabrike za preradu morke vode u pijacu. Ova stoka ima toliko para da sigurno moze napraviti bar 10 fabrika, ali ne - lakse je unistavati planetu! Ja ovo zaista ne razumem!
  • gari

    04.05.2017 20:08
    blagi bože
    Ceo svet razmišlja o globalnom otopljavanju, o negativnim posledicama topljenja leda na Antarktiku i Arktiku, a ovi bi da se bahate i dovlače led u svoje toplo more. Pa to bi trebalo da im se zabrani!
  • mrva

    04.05.2017 19:15
    Mislim da je sama ideja genijalna. Da li će izazavati posledice - naravno da hoće. Kakve će biti posledice, verovatno niko ne može sa sigurnošću sada reći, ali sasvim moguće da nema ozbiljnijih negativnih posledica. Ukupno posmatrano to ne utiče na promenu temperature na planeti, jer se sve odvija u okviru zatvorenog sistema - na jednom mestu se "uzima" na drugom se "daje". Antarktik će izgubiti deliće leda i time postati topliji, ali će za isti "iznos" region Emirata postati hladniji. Pravo je pitanje imaju li Emirati prava na to, i čiji je led na Antarktiku!?

    Moramo već jednom shvatiti i pomiriti se sa činjenicom da je čovek dominantna vrsta na Zemlji, da ima ogroman uticaj na planetu i da to neće prestati. Odupiranje tome je besmisleno, kao i svi idealistički pogledi i nastojanja da planeta bude lišena čovekovog uticaja. Koncentrisati se zato na promišljeno, odgovorno i obnovljivo korišćenje resursa i životnog prostora uopšte, i maksimalno angažovati nauku i struku.
  • Bumerang

    04.05.2017 13:54
    A za zalivanje parkova imaju vodu? Bahanalije...
  • Posledice?

    04.05.2017 10:21
    Nastavlja se silovanje Prirode i planete Zemlje. Da li iko misli na posledice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna