Autor: Beta

Zabava
28.10.2019.
11:30
Ruski mobilni operater "MegaFon" je ponudio da oprosti dug za roming koji je 13 retkih orlova napravilo jednom istraživačkom centru u Sibiru, petostruko nadmašivši njegov budžet, preneo je američki magazin "Forbs".
  • Tetreb

    29.10.2019 11:51
    MTS
    Kada bi MTS uradi ovako nesto?Nikada!Prodali bi rodjenu majku za dinar.
  • Drum

    28.10.2019 22:34
    ''Forbs" piše da nije jasno zašto su istraživači uopšte koristili SMS odašiljače umesto besplatnog sistema GPS''

    Pa ne znam da li ''Forbs'' zna kako GPS funkcioniše?
    Uređaj koji koristi GPS ili neki drugi sistem za globalno pozicioniranje, taj signal sa satalita i zemljaskih stanica samo prima i na osnovu njega računa poziciju.
    Dok ako taj uređaj koji prima GPS signal, treba da pošalje nekome lokaciju tog uređaja, mora da pošalje da li preko SMS-a kao u ovom slučaju ili neki drugom radio vezom.

    Sličan problem su imali i kod ćaleta u preduzeću, sve je dobro dok su vozila u državi i na domaćoj mreži. Problem nastaje kada pređu granicu ili dođu u pogranični pojas, a uređaj za praćenje u autu je bio tako podešen da je uzimao signal jače mreže. Tako se dešavalo da se poveže na neku od hrvatskih mreža. Bile su to fine cifre za platiti račun. Kasnije su podesili uređaj da se ne povezuje na druge mreže osim one čiji je broj.
  • igl

    28.10.2019 19:21
    naši bi im poslali izvršitelje da im plene jaja
  • Gaga

    28.10.2019 12:52
    Zanimljivo.
    Žene više troše:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna