Autor: Beta

Zabava
23.08.2020.
00:11
Glumac Itan Houk u novom filmu o naučniku Nikoli Tesli glumi melanholičng vizionara u meditativnom ostvarenju reditelja Majkla Almarejde, prenosi Njujork tajms.
  • Ante Stanković

    24.08.2020 16:55
    Film Nikola Tesla
    Režiser Michael Almereyda je opisao svoj novi film o Nikoli Tesli kao ,nefaktogragski'. Želio je naglasiti unutarnji sukob čovjeka, koji ima nesvakidašnji um sa svakodnevnim životom.
    To je za Teslu bio izvor raznih neprilika počevši od sukoba s Edisonom do fantazija o svemoćnom oružju 'teleforce', koje će spriječiti sve ratove
    Almereyda je unio u film i lik Anne Morgan, kćerke Teslinog financijera JP Morgana.
    Ona je u stvarnom životu bila zaljubljena u Teslu, iako je on zbog svojih predrasuda o braku to odbijao.
    U filmu Anne Morgan ima ulogu komentatora i režiser ju vremenski premješta u razne faze Teslinog života. Pri tome joj je dao u ruke i laptop računalo! To bi se moglo objasniti režiserovom aluzijom na Tesline ideje o svjetskom informatičkom sustavu.
  • Palac dole

    23.08.2020 10:31
    Uzas od filma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna