Autor: Danas

Zabava
15.09.2020.
09:05
Pet godina nakon proglašenja nezavisne države na takozvanoj ničijoj zemlji, teritoriji između Srbije i Hrvatske, država Liberland je i dalje u procesu svog nastajanja.
  • ***

    16.09.2020 00:27
    @ab
    Evo danima ne spavam sto Dunav malo krivuda, stize do Apatina, vecih problema u ovoj zemlji stvarno nemamo.
  • ab

    15.09.2020 20:53
    @Slanina
    Treba smisliti posebnu reč za sve vas kojima ništa ne valja u sopstvenoj zemlji i koji stalno ubacujete cinizam, i tamo gde mu mesto nije, i tamo gde ima prostora za tako nešto. Hrvati su zbog nekoliko spornih rečnih ostrva sa Slovenijom uhvaćeni u špijunaži i još uvek ne žele prihvatiti rezultate arbitraže koja ide preko 70% u njihovu korist. Možete li samo zamisliti kakve će probleme proviti nama oko pitanja granice na Dunavu? Negde čak zahvata i delove Apatina. Mislite li da će oni to tek tako nama prepustiti? Malo dalekosežnijeg razmišljanja nije na odmet.
  • Gojko

    15.09.2020 17:25
    @slanina a šta misliš ko gazduje tim sumama na ostrvu i ko ih seče? Da nije možda Hrvatska :)
  • Bojan

    15.09.2020 16:35
    Meni se čini da Liberland trenutno ima mnogo više državotvornih elemenata od Srbije, sigurno im nije svejedno što se graniče s ovakvom sprdnjom od države.
  • Jakob Jerih

    15.09.2020 14:40
    Liberland do Tokija !!! ;)
  • ex chapman

    15.09.2020 12:58
    @Bole
    u pitanju je granicni spor izmedju Srbije i Hrvatske. Srbija trazi da granica ide sredinom matice medjunarodne plovne reke Dunav (ko sto je i red prema medjunarodnom pravu) a Hrvati se pozivaju na neke zemljisne knjige iz 19. veka kada je Dunav drugacije meandrirao. ta hrvatska interpretacija je prihvacena i na Google maps gde lepo mozes videti granicu, odnosno tok Dunava u 19. veku. vidi se lepo da Hrvati svojataju velike komade zemlje uz Dunav koji pripadaju Vojvodini. medjutim po istom tom tumacenju Hrvati sami smatraju da to parce gde je "osnovan" Liberland njima NE PRIPADA vec pripada Srbiji! sa druge strane Srbija, prateći maticu danasnjeg Dunava, smatra da to parce ne pripada Srbiji vec Hrvatskoj. dakle nijedna od dve drzave koje bi mogle da polazu pravo na to parce, ne smatra da to zemljiste pripada njoj. Ergo - to parce, po medjunarodnom pravu ne pripada nikome i samim tim je slobodno za "okupaciju"! ima jos takvih mesta po svetu
    Hrvati su mu branili da neovlasceno sa njihove teritorije prelazi na teritoriju strane drzave. to bi isto trebali da rade i Srbi - ne zbog tog Jedlicke vec da bi ostali principijelni: mi smatramo da je Gornja Siga u stranoj zemlji a niko ne moze da prelazi drzavnu granicu van granicnog prelaza. Jedlicka je i to pokusao da zaobidje time sto su ukotvili brodic uz Gornju Sigu. ali nisam sasvim siguran ni da je to u skladu sa medjunarodnim pravom. i pitanje je gde je taj brod registrovan ili koja mu je zemlja zastave ili porekla isl.
  • Slanina

    15.09.2020 12:01
    Sprdnja?
    Za ove sto smatraju da je ovo sprdacina. Nemamo vladu vec mesecima, predsednik krsi ustav svakodnevno 8 godina i vi ste u stanju Liberland nazvati sprdnjom? Pa za Srbiju bi trebalo onda neku novu rec izmisliti jer "sprdnja" nije dovoljno. Jednostavno, to ostrvo je nicije.
  • Stefan

    15.09.2020 09:38
    Tunguzija 2
    Neka ode ovaj Ceh u nekoj ceskoj sumi na granici sa Slovackom ili Poljskom da ovako nesto uradi 50 godina ne bi izasao iz zatvora.

    Jos jedan dokaz zasto niko normalan od normalnih investitora koji je spreman da da 1000 + eura nikava nece doci u Srbiji.Drzava ne postoji.Postoji nesto sto se zove "drzava" a to je koverta sa parama.
  • Bole

    15.09.2020 09:13
    Zašto naši dozvoljavaju ovakvu sprdačinu ? Hrvati su dobro uradili što su ga pritvorili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna