Autor: Klix.ba

Zabava
16.11.2021.
09:30 > 09:38
Gulabi ili ružičasta banda Indije je grupa žena koja se bori protiv nasilnih muškaraca.
  • Margaret

    19.11.2021 05:43
    Atvud
    Da. Nocna mora "Sluskinjine price" postoji! Cak i sa "Do you understand" u finalu i sa takvim otporom i odgovorom? Kao i levi pokreti i napori za uspostavljanje socijalne pravde! Neminovna posledica...A sto se tice ove sunovracene Srbije, dovoljno je samo pratiti "novogovor", novi recnik vezan za zene koji je donet i u Skupstinu, nasilje posvudasnje a zlo najdublje, skriveno kada se otkrije - odmazda ce biti bas - kako se zasluzuje! Stop politickoj tiraniji najprimitivnijih i najnasilnijih medju nama koji su se docepali vlasti, koja podrazumeva i potpuno degradiranje i nasilje nad zenama svim sredstvima i naoruzanjima! "Guba" planetarna...
  • Bojan

    18.11.2021 11:10
    Solidarnost umesto uvoza
    @ Banderaš - Ne treba uvoziti otpor iz Indije nego organizovati isti na lokalu. Svako treba da čisti sopstveno dvorište, trebi štetočine, razotkriva lopovluk, korupciju, eksploataciju i sl., koliko je to moguće u datim okolnostima.

    Ove žene su pokazale jedan pozitivan primer udruživanja i solidarnosti u borbi za ravnopravnost polova i sigurnost ugroženih pojedinki njihovog društva. To isto može da se dogodi i u Srbiji i u bilo kojoj drugoj državi. Vidimo iz njihovog primera da to čak nije ni tako teško.

    Najsvežiji primer solidarnosti kod nas se upravo događa u Zrenjaninu gde lokalno stanovništvo pomaže eksploatisanim radnicima iz Vijetnama koji su zarobljeni u Linglongu jer im je "poslodavac" oduzeo pasoše.

    Solidarnost je moćno oružje u borbi protiv raznih oblika represije, bilo da se radi o fizičkom maltretiranju pojedinki kao u ovom indijskom slučaju, ili o masovnijem iskorištavanju naroda od strane surovog kapitalističkog sistema.

    Zajedno smo jači ;)
  • Banderaš

    16.11.2021 13:45
    Import
    Odma ih dovesti i naseliti u srbiju.
  • Orko

    16.11.2021 10:37
    Srecu i duge zivote im zelim!
  • Sdragan

    16.11.2021 09:53
    Uf...
    Dobro je...Pade mi kamen sa srca! Ja razumeo u Inđiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna