Novosadski informativni portal 021

Zabava - Zanimljivosti

Miris krave u konzervi

Da dobar marketing može prodati bukvalno bilo šta, najbolji pokazatelj je jedna nemačka kompanija koja odlično zarađuje na upakovanom mirisu štale.

Stradivarijusa nudili za 100 funti

Tri lopova koji su pre nekoliko meseci ukrali violinu stradivarijus, vrednu 1,2 miliona funti, pokušali su samo nekoliko dana kasnije da je prodaju za svega 100 funti, čulo se na njihovom saslušanju pred sudom u Londonu.

Lisica pronađena na 72. spratu nebodera

Zalutala lisica pronađena je na vrhu najvišeg evropskog nebodera u izgradnji, Shard London Bridgea. Graditelji su otkrili preplašenu životinju na 72-om spratu nebodera, na visini od 288 metara iznad zemlje.

VIDEO: Muzej propalih veza

Kada se neka veza završi, prvi instinkt svake ostavljene osobe jeste da se otarasi svih stvari koje svoje bivše propale ljubavi. Ali, muzej u Zagrebu, radi suprotno, vlasnici ovog zdanja ohrabruju ljude da sačuvaju ova sećanja i da ih izlože.

Najmanji zatvor na svetu

Zatvor koji se nalazi u San Marinu nije samo najmanji već i najudobniji na svetu. Ima šest ćelija raspoređenih na dva sprata, a obroke za zatvorenike isporučuje obližnji restoran.

Starački dom za prostitutke

Da i nekadašnje prostitutke zaslužuju da stare dane provedu kao sav ostali penzionisani svet, pokazuje primer "Kuće lepih cvetova", doma u Meksiku koji prima isključivo starice koje su se nekada bavile najstarijim zanatom na svetu.