Oglasio se Nemanja Matić: Ne mogu, cvet maka me podseća na bombardovanje

Matić kaže da tokom poslednje utakmice Mančestera nije na dresu nosio cvet maka zato što ga podseća na bombardovanje njegovog sela u Srbiji kada je imao 12 godina.

 

Matić
Getty Images
Matić sa saigračima pred meč sa Bornmutom

 

Srpski fudbaler Nemanja Matić saopštio je da na dresu Mančestera nije imao cvet maka jer ga podseća na bombardovanje njegovog sela kada je imao 12 godina.

Matić je bio jedini igrač Junajteda koji u pobedi od 2:1 protiv Bornmuta tokom vikenda nije nosio cvet maka na dresu.

Srpski fudbaler je nakon toga na Instagramu istakao da poštuje pravo drugih da nose cvet maka, ali da on to neće raditi.

„U potpunosti razumem zašto ljudi nose makov cvet, poštujem svačije pravo da to radi i saosećam sa svima koji su izgubili bližnje u ratu", naveo je Matić u saopštenju.

„Ipak, za mene je to samo podsetnik na napad koji sam lično osetio dečak, preplašeni 12-godišnjak u Vrelu, dok je moja zemlja uništena bombardovanjem Srbije 1999. godine.

„Iako sam ga pre nosio, sada osećam da nije u redu da imam cvet maka na dresu.

Poslednjih 11: Reprezentacija zemlje koje nema

'Sportski Fejsbuk' iz Srbije želi da promeni svet

Zvezda u Ligi šampiona - elita posle 26 godina

„Ne želim da podrivam cvet maka kao simbol ponosa Britanaca, niti uvredim bilo koga, ali svi smo proizvod ličnog odgoja i ličnog izbora za koji imamo svoje razloge.

„Nadam se da svi razumeju moje razloge sada kada sam ih objasnio i da mogu da se koncentrišem na to da pomognem timu u mečevima koje su pred nama".

Iz humanitarne organizacije „Kraljevska britanska legija", koja se bavi britanskom vojskom, navode da „odluka da se nosi cvet maka mora biti stvar ličnog izbora".

Mančester narednog vikenda igra derbi protiv gradskog rivala Mančester sitija.

Još jedan problem zbog cveta maka je nedavno nastao na Ostrvu - Irac Džejms Meklin koji nastupa za Stouk takođe je odbio da ga nosi na dresu.

Meklin je zbog toga na utakmici protiv Midlzbroa odigranoj u subotu bio na meti domaćih navijača.

Fudbaler je nakon toga na društvenim mrežama napisao da su navijači koji su ga vređali „neobrazovani pećinski ljudi", zbog čega je Fudbalski savez pokrenuo istragu.

  • ne volim neofašiste

    09.11.2018 08:34
    @ne volim bg - vama kao domaćem neofašisti bih strogo PREPISAO: američku bombu za vašu glupu glavu. Možda će to biti dovoljno otrežnjenje da konačno shvatite ako ne u ovom bar u sledećem životu da poštena kupovina leka koji je proizveden u nekoj zapadnoj zemlji toj zemlji ne daje nikakvo pravo da se po vama posere niti vas bombarduje, isto koliko vlasniku pekare u kojoj kupujete hleb ili seljaku koji proizvodi žito ne daje pravo da se posere po vašoj glupoj glavi samo zato što svojim novcem kupujete njihov proizvod.
  • +384

    06.11.2018 19:32
    Eno ga Klop, Nemac, nosi na reveru cvetić vojvode Nikolića...
  • Петровград

    06.11.2018 17:34
    miky

    Дај нешто свежије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Zlatne vize: Šta predstavljaju i zašto su kontroverzne

Više od 60 zemalja nudi programe „zlatne vize” koji stranim ulagačima omogućavaju dobijanje prebivališta ili čak državljanstva po ubrzanom postupku. Za mnoge koji podnose zahtev to je prilika za početak novog života, ali problem ovakvih programa su korupcija i cene nekretnina.