Merilin Monro: Stiže serija o životu najveće zvezde Holivuda

Poslednjih šest meseci života Merilin Monro, jedne od najvećih zvezda u istoriji Holivuda, biće prikazane u novoj BBC seriji.
Telo Merilin Monro pronađeno je njenoj kući u avgustu 1962. godine
Getty Images
Telo Merilin Monro pronađeno je njenoj kući u avgustu 1962. godine

Poslednjih šest meseci života slavne američke glumice Merilin Monro biće prikazani u novoj televizijskoj seriji BBC-ja.

Serija će se baviti odnosom Merilin Monro sa holivudskim moćnicima i američkim predsednikom Džonom Kenedijem.

Radni naslov je „Poslednji dan Merilin Monro", a serija će biti zasnovana na delovima knjige Kita Badmana „Poslednje godine Merilin Monro".

Na njoj radi producentska kuća BBC studios (BBC Studios), sa scenaristom Denom Seftonom i producentom Sajmonom Luptonom, iz Seven siz films (Seven Seas Films).

Sefton, koji je autor serije „Veruj mi" (Trust Me), kaže da je oduševljen što „neverovatnu priču može da prenese na ekran".

Merilin Monro je jedna od najvećih holivudskih zvezda u istoriji, a najpoznatija je po ulogama u filmovima „Neki to vole vruće" i „Muškarci više vole plavuše".

Preminula je 1962. u 36. godini, a kao uzrok smrti navodi se predoziranje pilulama za spavanje.

Ipak, njena smrt je u međuvremenu izazvala dosta kontroverzi i spekulacija.

Iz producentske kuće BBC studios kažu da će se serija dešavati „tamo gde se ukrštaju holivudski glamur iz šezdesetih i politika Vašingtona".

En Pivčević iz BBC studiosa ističe da će se „ambiciozna" serija baviti „velikim temama poput ljubavi, moći, vernosti i politike".

„Želja Merilin da je ozbiljno shvate kao glumicu i njena bitka sa moćnim ljudima koji kontrolišu producentske kuće je, nažalost, podjednako aktuelna i danas", kaže ona.

Ko će glumiti Monro još nije poznato.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC