Kevin Spejsi: Odbačena tužba zbog seksualnog napada

Tužilac je izjavio da je tužba odbačena, jer momak koji je tužio glumca nije želeo da svedoči o telefonu koji je nestao, a koji je mogao da pomogne u procesu suđenja.
Kevin Spejsi napušta sud u Nantaketu u januaru 2019. godine.
AFP
Spejsi je optužen za nekoliko seksualnih prestupa

Tužioci američke države Masačusets odbacili su optužbe protiv Kevina Spejsija.

Spejsi (59) je optužen da je seksualno zlostavljao tinejdžera u jednom baru u Nantaketu 2016. godine.

Međutim, optužbe za napad su odbačene jer je momak koji je tužio glumca odbio da svedoči o nestalom telefonu, za koji je odbrana rekla da može da dokaže nevinost glumca.

Spejsija su tužili za nekoliko seksualnih prestupa, što je rezultiralo krivičnom prijavom.

U tvrdnjama koje datiraju od pre tri godine navodi se da je Spejsi častio pićem tinejdžera, a potom ga napao u baru u Nantaketu.

Sud je naložio momku koji je tužio Spejsija da ovog meseca svedoči, nakon što je izjavio da je izgubio telefon koji je koristio u noći kada ga je glumac navodno napao.

Spejsijevi advokati optužili su ga da je obrisao poruke i rekli da se taj telefon može iskoristiti u dokazivanju nevinosti njihovog klijenta.

Međutim, mladić se pozvao na Peti amandman i odbio da svedoči.

U saopštenju koje je objavljeno u sredu, tužilaštvo Okruga Kejp i Ajlanda piše da ih je nedostupnost svedoka koji se žalio dovelo do odluke da odustanu od slučaja.

Tužilac je početkom meseca rekao da odbacuje građansku parnicu protiv glumca.

Advokat optuženog glumca Majkl Garabedijan je u izjavi napisao da je njegov klijent pokazao veliku hrabrost u teškim okolnostima koje su ga snašle.

Optužbe na račun Spejsija su se desile kada ga je jedan glumac optužio za seksualno uznemiravanje kada je imao 14 godina. Kevin Spejsi je tada imao 26.

Spejsi se izvinio zbog neprikladnog ponašanja i nemilog dođaja kojeg ne može da se seti.

Zbog drugih optužbi o nedoličnom ponašanju, oskarovca su izbacili iz popularne Netfliksove serije Kuća od karata, a scene u kojima on igra u filmu All the Money in the World su isečene.

Ovaj slučaj je jedan od malobrojnih krivičnih prijava koje su se dogodile nakon pokreta #MeToo.

  • Hahahohohuhu

    18.07.2019 16:43
    Žao mi je što vam je upropašćena omiljena serija. Meni je upropašćen život, ali to nije bitno.
    U potpisu: žrtva
  • pera

    18.07.2019 11:32
    ..
    Bravo za Spejsija! Onaj seljak iz Discoveryja nek se nosi u tri lepe. A ko ce sad da plati stetu koju je pretrpeo? #metoo, aj da optuzujemo ljude bez dokaza, unistavamo karijere, a posle kad se ne dokaze krivica, nikom nista.
  • Sda

    18.07.2019 10:55
    hvo SRS
    I zbog toga smo ostali bez fantastične serije, GLUPOST.
    Malo su u Americi preterali oko zlostavljanja. Ima ga ali nisu baš svi sad krivi. Kako bi se onda nazvalo ovo kod nas što rade glumicama, glumcima, baletankama, baletanim…………., Silovanje i još na to silovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC