Gej pingvini u Berlinu usvojili napušteno jaje

Dva mužjaka pingvina u Zoo vrtu u Berlinu brinu se o jajetu od jula meseca sa nadom da će postati roditelji.
King penguins at Berlin Zoo, 2019
Zoologischer Garten Berlin
Skiper i Ping su došli u Berlin u aprilu mesecu

Dva mužjaka pingvina u zoo vrtu u Berlinu se brinu o napuštenom jajetu od jula meseca, u svojim dugim naporima da postanu roditelji.

Istopolni par, Skiper i Ping, želi da dobije sopstveno mladunče. Čak su poznati i po „pokušajima da izlegu ribu i kamenje", izjavio je portparol Maksimilijan Jager za list Berliner Cajtung.

On je rekao da su dva kraljevska pingvina usvojila jaje, koje je napustila jedinka ženke iste vrste u Zoo vrtu, kao i da se „ponašaju kao uzorni roditelji koji se smenjuju da bi grejali jaje" držeći ga na nogama ispod kože stomaka.

Sada rade sve što mogu da zaštite svoj dragoceni „tovar" od ljubomornih rivala, nakon malo ohrabrivanja ljudskih staratelja.

Znao je šta da radi"

„Samo je trebalo da ga spustimo na noge jednog od momaka, već je znao šta da radi", rekao je Norbert Zamel, čuvar u zoo vrtu.

Ženka u grupi od šest kraljevskih pingvina je pokazivala malo interesovanja za svoja jaja u poslednje vreme, a Zoo vrt nije dobio mladunče pingvina od 2002. „Bilo bi sjajno da se jaje uspešno izlegne", rekao je Zamel za tabloid BZ.

Gej pingvini i jednog i drugog pola nisu ništa novo, a mogu se naći i u divljini i u zatočeništvu.

Pingvini iz Zoo vrta u Londonu su se pridružili gradskom obeležavanju Prajda ove godine, a Dingl Akvarijumu u Irskoj je čak imao i većinski broj gej pingvina, sa osam od ukupno 14 papuanskih pingvina koji su imali partnera istog pola.

Ali briga o Skiperu i Pingu možda još uvek nije gotova. „Stvar je u tome što ne znamo da li je jaje bilo oplođeno", kaže Maksimilijan Jager.

Ako budu imali sreće, zoo vrt u Berlinu će dobiti prvo mladunče pingvina kod istopolnog para početkom septembra.

kraljevski pingvini u zoo vrtu u berlinu, 2019
Olaf Wagner/Getty Images
Pingvini u berlinskom zoo vrtu iščekuju da se izglegne jaje

Izveštavao: Marin Morgan

  • Novosađanka

    13.08.2019 00:18
    Gej pingvini!!!
    Užas!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC