Hi-Men: Nastavak crtanog filma stiže na Netfliks

Nastavak priče koju su i klinci i odrasli osamdesetih obožavali, biće prikazan 2021. godine.
Dolf Landgren i Kevin Smit
Getty Images
Dolf Landgren igrao je Hi-Mena, a reditelj Kevin Smit je fan ovog filma

„U ime moći Grejskala!"

Reditelj Kevin Smit i Netfliks oživljavaju Hi-Mena i Gospodare svemira.

Ovaj crtani film bio je veoma popularan ranih 80-ih godina prošlog veka, a nastao je na osnovu Matelove linije igračaka koje su bile inspirisane Ratovima zvezda.

Kasnije je urađen i film u kome glumi zvezda filma Roki - Dolf Landgren.

Netfliks je prošle godine premijerno predstavio animirane filmove She-Ra i Princesses of Power, a u javnosti su pohvaljeni zbog LGBT pristupa.

„Ovo je priča o Gospodarima svemira koju ste uvek želeli da vidite kao klinci", poručio je Smit publici na Power-Con konvenciji u Kaliforniji prethodnog vikenda.

Zaplet crtanog filma se odvijao oko junaka Hi-Mena koji je „najmoćniji čovek u svemiru" i zlog čarobnjaka Skeletora na planeti Eternija.

„Večno sam zahvalan Matel televiziji i Netfliksu što su mi poverili ne samo tajne Grejskala, već i ceo svemir", dodao je Smit.

Nova serija, Gospodari svemira: Otkrovenje, nastaviće se tamo gde se stalo sa crtanim filmom. Koristiće i japanske tehnike animacije.

Obožavatelji Hi-Mena
Getty Images
Obožavatelji Hi-Mena su brojni

Smit će biti i izvršni producent, dok će Matel televizija raditi produkciju.

Film iz 1987. godine, u kome su lumili i Frenk Langela i Kortni Koks, bio je kritikovan i nije uspeo da zaradi ni koliko je u ostvarenje uloženo - 22 miliona dolara.

Ipak, zadržao je kultni status među nekim fanovima i likovi su i dalje popularni, čak su se pojavili i u reklami na televiziji u Velikoj Britaniji, u kojoj Hi-Men i Skeletor plešu kao u filmu Prljavi ples.

Noa Sentineo, 22-godišnji glumac, potvrdio je da će igrati glavnu ulogu.

„To je stvarno prilika", rekao je on Džimi Falonu u emisiji The Tonight Show.

  • pera

    19.08.2019 23:54
    ..
    E, skinuo sam She-ra bas srecan. Ali Netflix nastavlja svoj feminacizam. Jeste da je crtani za devojcice, ali svi likovi su zene, pogotovo na vladajucim pozicijama. Jedina dva muska lika su (pozitivan) gej i glavni negativac. I naravno, najnoviji trend, debela. I sve bi to bilo ok, da to nije slika sveta koji one forsiraju, u kome nema jednakosti, nego je musko samo zlo, ili nesposobno ili comic releaf i u kojem je ok ne raditi na sebi. Promovisu inkluziju ekskludovanih zena tako sto ekskluduju ceo muski rod. Homoseksualnost na stranu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC