Film "Draga, smanjio sam decu": Rik Moranis se vraća glumi

Holivudski glumac - koji je tokom osamdesetih i devedsetih bio deo mnogih kultnih filmova - na pauzi od 1997. godine, ali je tome sada došao kraj.
Rick Moranis
Getty Images
Rik Moranis se poslednji put u nekom filmu pojavio 1997. godine

Holivudski glumac Rik Moranis se posle dugog odsustva vraća na veliko platno i to zbog nastavka čuvenog filma „Draga, smanjio sam decu".

Moranis je poznat po ulogama u kultnim filmovima iz osamdesetih i devedesetih - Isterivači duhova, Porodica Kremenko, Mala prodavnica strave i Roditeljstvo.

Međutim, iz glume se povukao sada već davne 1997. godine. Šest godina pre toga preminula mu je supruga i život mu se naglo promenio.

„Ja sam samohrani otac i jednostavno mi je bilo teško da uklopim vaspitanje dece sa putovanjima koja su sastavi deo snimanja filmova", izjavio je Moranis 2005. za USA tudej.

„Tako da sam uzeo malu pauzu. Onda se ta mala pauza pretvorila u veliku pauzu i shvatio sam da mi nekadašnji život zapravo uopšte ne nedostaje", dodao je.

Rick Moranis and John Goodman in The Flintstones
Getty Images
Rik Moranis i Džon Gudman u filmu Porodica Kremenko iz 1994. godine

Pre pet godina Moranis je odbio da učestvuje u novoj verziji Isterivača đavola, čiju su postavu činile samo žene.

„Nije mi se svidelo", izjavio je tada za Holivud riporter.

„I dalje mi s vremena na vreme neko ponudi filmsku ili televizijsku ulogu. Čim se pojavi neka interesantna uloga, verovatno ću je prihvatiti", dodao je Moranis.

To se izgleda dogodilo. Moranis će uskoro, u nastavku kultnog filma - čiji je radni naslov Smanjen (Shrunk) - ponoviti ulogu Vejna Šalinskog.

Vejnog sina, koji je u međuvremenu, poput oca. postao naučnik, glumiće Džoš Gad, dok će režiju ponovo potpisivati Džo Džonston.

Inače, film će biti urađen u produkciji Diznija.

Moranis će se pojaviti i u budućem Netfliksovom dokumentarcu Martina Skorcezea - Popodne sa SCTV-om (An Afternoon With SCTV).

Reč je o televizijskoj emisiji sa kraja sedamdesetih i početka osamdesetih u kojoj su počeli Moranis i mnogi drugi glumci.


Zvezde koje su napustile glumu

Cameron Diaz
Getty Images
  • Džo Peši je još 1999. najavio da će se povući iz glume i uglavnom je održao reč... Uz povremenu kameo ili glasovnu ulogu. Onda se 2010. pojavio u filmu Ranč ljubavi i nije ga bilo sve dok ga Martin Skorseze nije pozvao zbog Irca. Peši je navodno tu ulogu odbio 40 puta, ali je na kraju popustio. Dobio je zato nominaciju za Oskara.
  • Možda niste primetili, ali Kameron Dijaz se na filmu nije pojavila od 2014. godine i filma Eni, a nema ni projekte na kojima radi... U martu 2018. je potvrdila da se povukla iz glume. „Osećam da je pravo vreme za mene da se reorganizujem i izaberem kako želim da se vratim u svet. Ukoliko to odlučim. Ne nedostaje mi da glumim", rekla je prošle godine.
  • Rene Zelvager se nigde nije pojavljivala između 2010. i 2016. godine, kada se vratila zbog Bebe Bridžit Džons. Onda je pristala da igra Džudi Garland u filmu Džudi i dobila Oskara.
  • Danijel Dej Luis je 2017. godine najavio da će se povući iz glume po završetku filma Fantomska nit. Tu odluku nije pokolebalo ni to što je tada nominovan za Oskara. „Moram da verujem u vrednost onoga što radim", izjavio je za Varajeti.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk.

  • Zafalilo

    16.02.2020 06:33
    para
    gari? Srecan povratak 100 godisnjem glumcu ti zelim, gari!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC