Virus korona: U Srbiji 83 registrovana slučaja, Evropska unija zatvara granice

U Srbiji je registrovano 11 novih slučajeva obolelih od korona virusa.

 

Korona virus se proširio na 155 država
Getty Images

 

U Srbiji je registrovano 11 novih slučajeva obolelih od korona virusa, pa je ukupan broj zaraženih u zemlji 83, navodi se na sajtu ministarstva zdravlja.

„U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je sedam osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja", objavljeno je na sajtu.

U Srbiji će od srede, 18. marta biti uvedeno ograničenje kretanja svim građanima od osam uveče do pet ujutru, dok je „apsolutno zabranjen izlazak na ulicu" svim građanima starijim od 65 godina u urbanim sredinama u Srbiji, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Otvoreni su brojevi telefona u gradovima i opštinama za građane kojima je potrebna pomoć zbog novih ograničenja kretanja, a spisak je objavljen na sajtu Vlade Srbije.

Lideri Evropske unije su povukli potez bez presedana u istoriji bloka i odlučili da na 30 dana zatvore granice zbog korona virusa.

Zabranjen je ulaz u Evropsku Uniju svima osim državljanima zemalja članica, ljudima sa dugogodišnjim boravištem u EU, članovima porodica državljana EU, diplomatama, zdravstvenim radnicima i ljudima koji prevoze robu.

Mera bi trebalo da se primeni na sve zemlje članice, kao i na Island, Lihtenštajn, Norvešku i Švajcarsku.

Evropsko prvenstvo u fudbalu je odloženo za sledeću godinu.

Virus se proširio na 155 država. Zaraženo je više od 198.000 ljudi. Do sada se oporavilo oko 82.000, a umrlo više od 7.900 ljudi.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li je Gruzija sledeća Ukrajina?

U Gruziji se nastavljaju masovni protesti protiv novog zakona o „stranom uticaju“ nazvanog „ruskim zakonom“, a raste zabrinutost da će pokušaji udaljavanja od Rusije prema Evropi odvesti zemlju na put dodatne okupacije i rata.