Holivud i Žan Klod van Dam: Šest filmova koje morate da pogledate

Jedan od najvećih akcionih heroja svih vremena proslavio je nedavno 60. rođendan, pa vam donosimo listu njegovih filmova za gledanje.
Žan Klod Van Dam
Getty Images
Špaga - jedan od Van Damovih karakterističnih poteza.

Vatrogasci, pripadnici specijalnih jedinica, piloti, perači prozora na neboderima, brat i supruga/devojka Žan-Klod van Dama.

Tako glasi spisak najopasnijih profesija na svetu.

Šta da se radi, stradaju ljudi često, budu žrtve opakih gangstera i onda Van Dam, eto, mora da se prijavi na turnir borilačkih veština kako bi ih osvetio i povratio čast.

Tako to obično biva u životu.

Jedan od najvećih junaka akcionih filmova svih vremena nedavno je proslavio 60. rođendan i verovatno više nije baš toliko oran za turnire, što znači da bi članovi njegove porodice zaista trebalo da se pripaze.

Doduše, špage mu verovatno i dalje nisu problem - što je pre nekoliko godina i pokazao u čuvenoj reklami - ali to ne čudi, imajući u vidu šta je sve prošao tokom obuke u Kikbokseru.

A u čast njegovog 60. rođendana, ovo je spisak šest njegovih filmova koje bi trebalo ponovo pogledati.

Krvavi sport (Bloodsport, 1988)

Ovo je zaista sam početak.

Krvavi sport je proslavio Van Dama, koji se pre toga zaista bavio borilačkim veštinama, ali i bodibildingom i baletom.

Sve to je pokazao u filmu koji je tokom godina stekao kultni status (i u kojem glumi i mladi Forest Vitaker).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?