Srbija i mediji: Preminula novinarka Gordana Suša, nekadašnja predsednica NUNS-a

Istaknuta novinarka Gordana Suša preminula je u Beogradu 22. juna, u 75. godini.
gordana šuša
Medija centar
Novinarka Gordana Šuša preminula je u 75. godini

Istaknuta novinarka Gordana Suša preminula je u Beogradu 22. juna u 75. godini, objavila je Radio-televizija Srbije.

Novinarsku karijeru počela je na talasima Radio Beograda, da bi posle osam godina prešla na Televiziju Beograd, gde je radila kao skupštinski izveštač, a potom kao urednica TV Dnevnika, navodi se u Sušinoj biografiji na sajtu Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Početkom devedesetih prešla je na TV Jutel, a 1993. godine je pokrenula nezavisnu TV produkciju VIN (Video nedeljnik).

U godini NATO bombardovanja Savezne republike Jugoslavije 1999. postala je predsednica NUNS-a, a tu je funkciju obavljala do 2002. godine.

Tokom 2004. godine, za vreme predsedničkog mandata Vojislava Koštunice, šest meseci je radila kao glavna urednica Informativnog programa RTS-a, ali je zbog stalnih pritisaka bila prisiljena na ostavku, stoji na sajtu NUNS-a.

Od 2011. do 2016. bila je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Sarađivala je sa medijima u Srbiji i regionu, među kojima su beogradski listovi Naša Borba i Blic, sarajevsko Oslobođenje, i banjalučke Nezavisne novine, navodi se u njenoj biografiji na sajtu dnevnog lista Danas, čija je bila redovna kolumnistkinja tokom poslednjih pet godina.

Diplomirala na Fakultetu političkih nauka, a u novinarstvom je počela da se bavi sedamdesetih godina prošlog veka.

Od Suše su se na društvenim mrežama oprostile kolege, saradnici, prijatelji i poznanici koji je pamte kao „dobru, časnu i izuzetno profesionalnu" novinarku.

Reakcije na mrežama

Vest o smrti Suše izazvala je brojne reakcije korisnika društvenih mreža, a mnogi od njih navodi da se radi o nenadoknadivom gubitku za novinarstvo na prostoru bivše Jugoslavije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?