Novak Đoković i deportacija iz Australije i vakcine: Oni putuju zbog Novaka širom sveta, a sada su zabrinuti

Đokovićeva australijska saga je završena, ali njegovi fanovi i dalje osećaju posledice - naročito oni koji zbog Đokovića putuju širom sveta da bi ga gledali.
Novak i fanovi
Džuli Sojer/Džijaši Li

Džuli Sojer ima 31 godinu, rođena je u Francuskoj, živi u Londonu i u proteklih desetak dana nije joj bilo nimalo lako - zbog Novaka Đokovića.

„Prošla sam kroz najrazličitija emotivna stanja - prvo sam bila šokirana, pa besna, pa razočarana, pa tužna", kaže Sojer za BBC na srpskom.

„I dalje sam zapanjena zbog svega što se dogodilo", dodaje.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, posle desetodnevne sage deportovan je iz Australije, koja mu ukinula vizu neposredno pred prvi grend slem sezone, na kojem brani titulu.

Đokovićev boravak u Australiji izazvao je veliku pažnju širom sveta, posebno među njegovim najvernijim navijačima, poput Džuli koji ga prate širom sveta.

Do sada ga je, kaže, uživo gledala na tridesetak turnira.

„Obožavam tenis, volim Novaka i veoma sam tužna što se moj omiljeni igrač neće takmičiti na turniru na kojem je najuspešniji", navodi Sojer.

Džijaši Li iz Kine, takođe jedan od Đokovićevih superfanova, smatra da posle svega u Australiji „niko nije dobitnik".

„Nije trebalo da se ovako završi, australijska vlada nije poštovala pravila koja je sama donela", smatra Li.

Đoković je u ponedeljak sleteo u Beograd i nije poznato na kojim će turnirima ove godine učestvovati, posebno imajući u vidu da nije vakcinisan protiv korona virusa.

Posle Australijan opena, vakcina će biti neophodna i svim teniserima koji žele da učestvuju na Rolan Garosu, drugom grend slemu sezone, a isto pravilo važi i za američki grend slem - US Open, kasnije ove godine.

Đokovićevi navijači su zabrinuti.

„Razumem da Novak ima pravo na izbor, ali se nadam da će zauzeti drugačiji stav po pitanju vakcina i da će se pandemija korona virusa uskoro završiti", navodi Li za BBC na srpskom.

A man takes a selfie with Novak Djokovic as they leave a plane
Reuters
Novak po sletanju u Beograd

Prva priča - Džuli i Novak

Crvenokosa devojka forhendom prebacuje lopticu preko mreže.

Koji tren kasnije, loptica se - kao što to često radi - vrati sa druge strane terena, praćena prvo snažnim krikom njenog protivnika zbog velikog napora, a onda i smehom.

Kratak meč između Džuli Sejlor i Novaka Đokovića odigran je u 22. oktobra 2021. godine u Beogradu.

Uz video tog meča, objavljen na društvenim mrežama, Džuli navodi da joj je to bio jedan od najboljih dana u životu.

  • /

    17.01.2022 22:24
    @dragan
    Vakcina nije hemija!? Nego sta je? Borovnica?
  • R49

    17.01.2022 21:45
    Nije da ih razumem
    Svako ko ima para može da ih troši kako hoće.
  • Dragan

    17.01.2022 21:24
    Ah
    Danas parlament Francuske doneo samo vakcinisani mogu u avion,restorane,dvorane,teretane bioskope itd.Rolan Garos nema za ne vakcinisani,izlečeni potvrda al ne starija od 3 meseca Vimbldon isto do US opena nema ništa za Bolju koji se plaši boce.Ja lepo otišao za 19 min sve ukupno sa čekanjem. Nema nikakvih nus pojava.U vakcine imam 100% poverenja,dok u lekove oko 30%.Vakcina nije lek već pomoć.Samo hemija može ubiti virus a to vakcina nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?