Svetsko prvenstvo u fudbalu: Holandija je opet deo svetske elite - Damfris se igrao sa Amerikancima za četvrtfinale

Selekcija Holandije u četvrtfinalu će igrati protiv pobednika utakmice Argentina - Australija koja se igra večeras od 20 sati.
Memfis Depaj
PA Media
Memfis Depaj

Fudbalska reprezentacija Holandije prvi je četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Kataru.

Holanđani, koji se nisu kvalifikovali za Mundijal 2018, večeras su u osmini finala, na stadionu Kalifa, savladali Sjedinjene Američke Države sa 3:1.

Prvi gol postigao je Memfis Depaj u 10. minutu, a prednost Holanđana duplirao je Dejli Blind u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Selekcija Holandije u četvrtfinalu će igrati protiv pobednika utakmice Argentina - Australija koja se igra večeras od 20 sati.

Kako je izgledala utakmica?

Holanđani su u meč ušli kao favoriti, zbog bogatije fudbalske tradicije, što zbog činjenice da su prvu fazu takmičenja završili kao prvi u grupi.

Selekcija trofejnog trenera Luja van Gala manje-više lako je iznela na plećima tu ulogu.

Epitet igrača utakmice poneo je 26-godišnji odbrambeni fudbaler Holandije Denzel Damfris, Dejli Blind koji je zabeležio gol i dve asistencije.

Prvi je večeras holandske navijače obradovao Memfis Depaj koji je u 10. minutu iskoristio pravovremeno dodavanje Damfrisa i doveo Lale u vođstvo.

Prethodno je odličnu priliku za Ameriku propustio Kristijan Pulišić, kojem je golman Andrijes Nopert odbranio šut.

Holandija je posle prvog pogotka u potpunosti preuzela kontrolu nad situacijom na terenu i delovalo je da može da ugrozi gol Amerike kad god to poželi.

Vrata plasmana među osam najboljih selekcija sveta Holanđanima je širom otvorio 32-godišnji igrač sredine terena Dejli Blind.

Igrao se prvi minut sudijske nadoknade, ponovo je Damfris pronašao saigrača, a Blind je preciznim udarcem matirao američkog golmana Meta Tarnera.

U drugom poluvremenu, američki fudbaleri su zaigrali na sve ili ništa.

Sa takvim pristupom, stvorili su nekoliko solidnih prilika, ali su redom promašivali Tim Rim, Đovani Rejna i Hadži Rajt.

Zaslužili su Amerikanci u tim trenucima da postignu gol i to se i desilo u 76. minutu.

Kristijan Pulišić se našao u ulozi asistenta, a Rajt je pogodio donji levi ugao mreže Holandije.

Ovaj pogodak delovao je otrežnjujuće na holandske igrače, a u 81. minutu sjajnu partiju Damfris je krunisao golom posle asistencije Blinda.


Pogledajte video


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Da li se ukrajinski operativci bore protiv ruskog Vagnera u sudanskom ratu

Na internetu su se pojavili snimci na kojima se navodno vidi kako ukrajinski operativci saslušavaju ruske plaćenike u Sudanu, dok neki medijski izveštaji sugerišu da bi Ukrajina mogla da učestvuje u sudanskom građanskom ratu. Da li se Ukrajina bori protiv ruske grupe Vagner u Africi uprkos tekućem ratu na vlastitoj teritoriji?