Košarkaši Reala izjednačili protiv Partizana, igraće se „majstorica" u Madridu

Serija se sada vraća u Madrid, a odlučujuća peta utakmica igra se u sredu 10. maja i pobednik tog duela plasiraće se na završni turnir.
Majice u kojima su igrači oba tima istrčali na teren
ANDREJ CUKIC/EPA-EFE/REX/Shutterstock
Majice u kojima su igrači oba tima istrčali na teren

Košarkaši Reala pobedili su u Beogradu ekipu Partizana sa 85:78 i izjednačili na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige.

Serija se sada vraća u Madrid, a odlučujuća peta utakmica igra se u sredu 10. maja i pobednik tog duela plasiraće se na završni turnir.

Večerašnji duel odigran je dan posle ubistva osmoro đaka i čuvara u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar" i počeo je minutom ćutanja u znak sećanja na žrtve.

Madriđane je do pobede predvodio Valter Tavares sa 15 poena, dok je u beogradskom timu najbolji strelac bio Zek Ledej sa 25 poena.

Tišina umesto pesme

Pred početak utakmice, umesto himne, navijači su u tišini podigli šalove i cveće koje su potom bacili na teren, a Danilo Anđušić (Partizan) i Najdžel Vilijams-Gos (Real) su se kratkim porukama obratili navijačima u ime svojih timova.

Igrači Partizana su na teren izašli u crnim majicama na kojima je pisalo ime škole.

Tim crno-belih, kao i trener Željko Obradović dočekani su aplauzom prilikom izlaska na teren, ekipa Reala zvižducima, ali nije bilo uobičajene pesme i skandiranja.

Košarkaši Partizana igrali su u u crnim dresovima, a na grudima je ispisano ime osnovne škole „Vladislav Ribnikar".

ruze
Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty

Pre utakmice, navijači su ispred Arene u tišini palili sveće i ostavljali cveće.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u sredu ujutro u oružanom napadu jednog učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar" u centru Beograda.

Navijači ispred Arene u Beogradu
BBC
Navijači ispred Arene u Beogradu

A na terenu, Madriđani su mnogo bolje počeli utakmicu i veoma brzo i lako stigli do dvocifrene prednosti.

U drugoj četvrtini su se crno-beli u značajnoj meri „probudili" i zahvaljujući raspoloženom Zeku Ledeju vratili rezultatsku neizvesnost.

Uprkos naletima domaćina, Real je u drugom poluvremenu nastavio da održava prednost.

U poslednjem minutu Partizan se približio na dva poena zaostatka, ali je centar gostiju Valter Tavares otklonio sve dileme oko pobednika.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Kurt Kobejn: Šta bi bilo da je on poživeo?

Da je legenda rok muzike Kurt Kobejn, koji je umro pre 30 godina, danas živ, imao bi 57 godina. Neke njegove osobine, koje nismo dovoljno cenili, mogu nam pomoći da pretpostavimo kakav bi on bio danas.