Kjuba Guding Mlađi i seksualno zlostavljanje: Neposredno pre suđenja, glumac postigao nagodbu sa ženom koja ga je optužila za silovanje

Glumac, koji se suočio sa višestrukim optužbama za nedolično ponašanje, rekao je da je njihov susret bio sporazuman.
Cuba Gooding Jr in court in October 2022
Getty Images
Kjuba Guding Mlađi fotografisan tokom prethodnog sudskog postupka 2022.

Glumac Kjuba Guding Mlađi se nagodio sa neimenovanom ženom koja ga je optužila da ju je silovao u hotelskoj sobi u Njujorku 2013. godine.

Nagodba je postignuta uoči početka izbora porote na federalnom građanskom suđenju na kome se očekivalo nepovoljno svedočenje protiv njega.

Pedesetpetogodišnji oskarovac je negirao optužbe i tvrdi da je žena pristala da se vide.

Desetine žena ga optužuju za pipanje i neželjeno dodirivanje.

Uslovi nagodbe nisu objavljeni.

Guding se prošle godine izjasnio krivim povodom optužbe za poljubac sa ženom bez njenog pristanka.

Tada je bio pošteđen zatvora i otvaranja kriminalnog dosijea, a optužbe koje se odnose na još troje oštećenih odbačene su u okviru sporazuma o priznanju krivice sa tužiocima.

Naloženo mu je da se upiše i završi šestomesečno savetovanje u vezi sa alkoholom i ponašanjem.

Međutim, svedočenje te tri žene, koje kažu da ih je glumac zlostavljao u periodu između 2009. i 2019, trebalo je da bude saslušano u ovom građanskom postupku na Menhetnu.

Ova tužba, na koju je sada stavljena tačka, podneta je 2020. u ime žene čiji identitet nije poznat.

Tužilac je tražio odštetu od šest miliona dolara (5,6 miliona evra).

Ona je navela da joj je leta 2013. Guding prišao u lokalnom restoranu i pozvao je na piće u hotel Merser u Sohou, gde je odseo.

U hotelu joj je, kako je tvrdila, glumac rekao da treba da se presvuče, pozvavši je u njegovu sobu na petom spratu gde je počeo da se svlači.

Žena je izjavila da je pokušala da ode, ali da joj je Guding blokirao put, gurnuo na krevet, „ne prestavši" da je dodiruje, zatim „agresivno skinuo" njen donji veš i penetrirao dva puta.

Advokat koji je tada zastupao okrivljenog okarakterisao je ove navode kao „potpuno lažne i klevetničke".

Predsedavajući sudija je prošle nedelje doneo odluku da će dozvoliti svedočenje ostale tri oštećene osobe jer su njihovi slučajevi „prilično slični" navodima nepoznate žene.

Jedna od žena, Kelsi Harbert, rekla je prošle godine da je Gudingov prethodni sporazum o priznanju krivice bio „toliko razočaravajući da se rečima ne može opisati".

Izbor porote na suđenju trebalo je da počne u utorak u 10 sati po lokalnom vremenu, ali se ni Guding, ni advokati bilo koje strane nisu pojavili.

U elektronskom spisu za ovaj slučaj piše: „SUĐENjE OTKAZANO. Razlog otkazivanja: Stranke su rešile spor."


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC