Fudbal i Italija: Napoli se našalio sa napadačem Viktorom Osimenom zbog promašenog penala, on preti tužbom

Iz fudbalskog kluba Napoli kažu da im „nikada nije bila namera uvrede ili izvrgnu ruglu" Viktora Osimena u objavi na društvenim mrežama, ali mu se ipak nisu javno izvinili.
Victor Osimhen shook hands with Napoli boss Rudi Garcia after he was substituted in a 4-1 win over Udinese
Getty Images
Viktor Osimen rukovao se sa trenerom Napolija Rudijem Garsijom pošto je zamenjen tokom meča protiv Udinezea u kojem je pobedio 4:1

Fudbalski klub Napoli našao se u bizarnoj situaciji zbog šale na račun sopstvenog napadača Viktora Osimena, koji sada preti tužbom.

Italijanski klub je na TikTok nalogu podelio snimak nigerijskog špica kako promašuje jedanaesterac, praćen sinfronizacijom pištavog glasa koji poručuje: „Daj da ja šutiram penal, molim te".

U objavi na društvenim mrežama, iz kluba su potom saopštili da im „nikada nije bila namera da se rugaju ili vređaju" Osimena, ali mu se nisu javno izvinili.

Agent 24-godišnjeg fudbalera je zapretio tužbom protiv kluba.

U saopštenju Napolija se navodi da „namera kluba nikada nije bila da uvredi Viktora" iako je on to „tako shvatio".

Objava na društvenim mrežama je obrisana.

„Kako bismo izbegli manipulisanje ovom temom, Napoli ističe da nikada nije postojala namera da izvrgne ruglu ili vređa Viktora Osimena, koji je i dalje tehnički deo kluba", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

„Dokaz za to je činjenica da je klub odlučno odbio sve ponude koje je dobio iz inostranstva za ovog napadača."

Trener Napolija Rudi Garsija rekao je da je Osimen „100 odsto posvećen" klubu iz Serije A posle pobede nad Udinezeom od 4:1 u sredu, prvoj utakmici od incidenta.

Nigerijac je postigao drugi gol za italijanskog šampiona u lagodnoj pobedi, ali nije krenuo da slavi dok mu saigrači nisu pritrčali.

Osimen je došao Napoliju za rekordnu sumu od 81,3 miliona leta 2020. i bio je ključni igrač na putu ka osvajanju prve titule posle 33 godine u Seriji A prošle sezone.

Postigao je 26 golova u 32 ligaška nastupa.

„Uveravam vas da Viktor voli ovaj dres", rekao je Garsija.

„Imam veoma dobar odnos sa njim. Srećan sam zbog njega jer je večeras postigao gol", dodao je trener Napolija.

Istakao je i da su posle meča u Bolonji svi bili „frustrirani i ljuti", posebno Osimen „jer je promašio penal".

„Što se tiče sportskog aspekta na drugim nivoima, posebno na TikToku, bilo je mnogo stvari za sređivanje poslednjih dana."


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Kurt Kobejn: Šta bi bilo da je on poživeo?

Da je legenda rok muzike Kurt Kobejn, koji je umro pre 30 godina, danas živ, imao bi 57 godina. Neke njegove osobine, koje nismo dovoljno cenili, mogu nam pomoći da pretpostavimo kakav bi on bio danas.