Veće akcize i više cene rakije, kafe, cigareta i goriva

Vlada Srbije, u skladu sa Zakonom o akcizama, izvršila je krajem januara, redovno godišnje usklađivanje akciza sa indeksom potrošačkih cena za 2016. godinu, u rasponu od 0,5 do dva dinara.
Tu odluku koja se odnosi naftne derifate, olovni i bezolovni benzin, tačni naftni gas, kafu, alhoholna pića uključujući i pivo, kao i cigare i cigarilose Vlada je donela 31. janauara.
 
Usklađeni iznos akcize za bezolovni benzin, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva finansija, sada iznosi 53,34 dinara za litar, a za rakiju od voća, grožđa, vina i druge voćne rakije 125,98 dinara za litar. Za pivo usklađeni iznos akciza je 24,38 dinara za litar, za sirovu kafu 85,75 dinara za kilogram a za prženu kafu 107, 18 dinara za kilogram.
 
Usklađeni iznos akcije za cigare i cigarilose sada iznosi 22,58 dinara po komadu.
  • Veliki diktator

    02.02.2017 08:21
    Akcize su rabat na robu.Turci su uzimali 10%, a ove smradine 60% na robu koju kontroliše država plus 15% na dobit i 62% doprinosa za plate.Pored toga imaju još 500 parafiskalnih nameta i ometanja kod slanja elektronskih izveštaja kako bi se dodatno naplatile kazne firmama.Ovakvu bandu na vlasti SRB nije imala nikad u svojoj istoriji.800000 državnih činovnika živi u komunizmu, za njih ne važe nikakvi zakoni i hebu preko policije i sudova preostalih 6 miliona sluđenih stanovnika koji žive ne u divljačkom kapitalizmu nego u džungli robovlasništa i diktature.
  • Zivan

    02.02.2017 08:09
    Ako hoćemo pratiti najmanje razvijene zemlje EU, poput Portugalije, Rumunije, Bugarske.., akcize na duvan, alkohol i kafu bi morale biti više najmanje za 30 odsto...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.