Prva kompanija koja prikuplja novac prodajom akcija na Beogradskoj berzi

Na Beogradskoj berzi danas je objavljen Jedinstveni prospekt za javnu ponudu akcija i uključenje na regulisano tržište kompanije Fintel energija iz Beograda.
Prva kompanija koja prikuplja novac prodajom akcija na Beogradskoj berzi
Foto: Pixabay
Time je zvanično započet proces javne ponude akcija te kompanije koja za unapređenje poslovanja planira da na berzi prikupi 27,5 miliona evra kroz emitovanje 6.500.000 običnih akcija, nominalne vrednosti 500 dinara po akciji. 
 
Upis akcija će trajati narednih 90 dana, posle čega se, tokom novembra, očekuje i njihovo uključenje u trgovanje na Prime listing Beogradske berze. Javna ponuda akcija smatraće se uspešnom ako najmanje 1.500.000 novih akcija bude upisano i uplaćeno, saopštila je Beogradska berza. 
 
"Ovo je izuzetno značajan dan za domaće tržište kapitala, privredu i građane. Po prvi put jedna privatna kompanija koja posluje u Srbiji prikuplja sredstva za buduće poslovanje putem tržišta kapitala. Na ovaj način se otvaraju nove mogućnosti, kako za kompanije, tako i za potencijalne investitore koji će, na bazi raspoloživih informacija javno dostupnih u objavljenom prospektu, moći da donesu investicionu odluku", rekao je direktor Beogradske berze Siniša Krneta. 
 
Dodao je da očekuje da i drugi privrednici i tržišni akteri prepoznati mogućnosti finansiranja poslovanja putem domaće berze i značaj finansiranja organskog rasta kompanije na taj način.
  • Zato

    27.07.2018 14:44
    ?
    Mislite da ce narod imati poverenja u tu kompaniju s'obzirom sta je sve doživeo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.