Na prodaju Jubmes banka

Ministarstvo finansija objavilo je poziv za prikupljanje ponuda za prodaju 28,51 odsto kapitala Jubmes banke a.d. Beograd.
Na prodaju Jubmes banka
Foto: Pixabay
U pozivu za podnošenje Pisama o zainteresovanosti sa obavezujućom ponudom navodi se da svi zainteresovani mogu da se prijave do 9. aprila 2019. Pismo mora sadržati obavezujuću izjavu o spremnosti za kupovinu celokupnog paketa akcija od 28,51 odsto kapitala, obavezujuću izjavu o ceni po jednoj akciji koju je zainteresovani spreman da plati i saglasnost Narodne banke Srbije za tu transakciju. 
 
Ukupna aktiva Jubmes banke je oko 120 miliona evra, ukupan kapital oko 30 miliona evra, a ta banka ima dve filijale. 
 
Akcijski kapital banke ponuđen na prodaju sastoji se od običnih akcija u vlansištvu Republike Srbije i akcija banaka u stečaju u kojima je Agencija za osiguranje depozita stečajni upravnik. 
 
Zainteresovani će moći da pristupe podacima kako bi obavili pravno-finansijsku analizu poslovanja banke najkasnije do 24. januara 2019.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija