Kosovo uvelo takse i na strane brendove iz Srbije

Prištinske vlasti odlučile su danas da odluku o povećanju taksi na robu iz Srbije prošire i na onu čiji su proizvođači strane kompanije koje imaju pogone u Srbiji.
Kosovo uvelo takse i na strane brendove iz Srbije
Foto: Pixabay
Ova odluka doneta je na današnjoj sednici kosovske vlade, samo nekoliko sati nakon što su ambasadori Kvinte zatražili potpuno ukidanje taksi.
 
Priština je pre više od mesec dana, sa prethodnih deset odsto, podigla na sto odsto takse na proizvode iz Srbije.
 
Međutim, kosovske vlasti su tada usvojile i aneks odluke kojim je dozvoljeno da deset stranih kompanija sa sedištem u Srbiji ne plaćaju te veće takse.
 
U pitanju su bile kompanije "Koka-Kola HBC", "Tuborg", "Dukat", "Gemalto", koja se bavi zaštitom podataka, "Rauh", "Henkel", fabrika za proizvodnju sokova "Fluidi" iz Preševa, kao i "Gorenje", "Megl" i "Jafa", koja je u vlasništvu "Kapa star" grupe.
  • Sdragan

    28.12.2018 14:52
    Ajde...?
    Do sada su takse bile samo medijski spin jer mi "svoje" robe nismo ni imali...E sad ako je ovo istina, cemo da vidimo sta ce guzonje iz eu da kazu. Jer oni poznaju samo zakon sopstvenog dzepa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.