Evropska auto-industrija očekuje pad prodaje

Evropska asocijacija proizvođača automobila (ACEA) srezala je svoju procenu registracije novih automobila u ovoj godini, navodeći da, umesto prvobitno projektovanog rasta od jedan odsto, sada očekuje pad registracija u tom procentu.
Evropska auto-industrija očekuje pad prodaje
Foto: Pixabay
Kao razlog obaranja projekcije, ACEA navodi sporiji privredni rast i zabrinutost preduzeća zbog predstojećeg izlaska Britanije iz Evropske unije. Prodaja u EU će, kako poručuju iz ACEA, biti nešto veća od 15 miliona automobila u ovoj godini.
 
"Podrazumeva se da će sve dodatne barijere, troškovi ili kašnjenja kao rezultat Bregzita, predstavljati ozbiljnu pretnju za radna mesta i rast u auto-industriji, kako u Velikoj Britaniji, tako i u EU", navodi se u saopštenju generalnog sekretara ACEA Erika Jonerta.
 
Evropski blok proizvodi oko četvrtine automobila u svetu, predvođen jakom automobilskom industrijom u Nemačkoj koja zapošljava oko 13,8 miliona Evropljana, navodi ACEA.
 
"Ford" ukida 12.000 radnih mesta u Evropi
 
Američki proizvođač automobila "Ford" će ukinuti 12.000 radnih mesta u Evropi ove godine kako bi svoje poslovanje vratio na staze profita.
 
Kako je saopšteno iz te kompanije, već je obustavljena proizvodnja u tri "Fordove" fabrike u Rusiji, u toku je zatvaranje fabrika u Francuskoj i Velsu, a smanjen je broj smena u fabrikama u Španiji i Nemačkoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.