Opala prodaja "harlija"

Američki proizvođač motora "Harli-Dejvidson" smanjio je danas prognozu isporuka svojih dvotočkaša u 2019. godini, pošto je globalna prodaja kompanije u drugom kvartalu pala zbog većih troškova izazvanih američkim tarifama i slabe tražnje u SAD.
Opala prodaja "harlija"
Foto: Pixabay
Kompanija sa sedištem u Milvokiju, u američkoj saveznoj državi Viskonsin, sada očekuje da će u 2019. godini isporučiti od 212 do 217 hiljada motora, što je niža cifra u odnosu na prvobitnu procenu od 217 do 222 hiljada.
 
Najnovija revizija prouzrokovala je pad akcija kompanije za 4 odsto u elektronskom trgovanju.
 
Globalna prodaja "Harlija" u drugom kvartalu smanjena je za 8,4 odsto na godišnjem nivou. Ipak, prodaja na tržištima u razvoju je porasla za 7,6 odsto na godišnjem nivou.
  • Jaa

    25.07.2019 15:08
    Popust
    Toma Vinkovic na rasprodaji
  • Vudi

    25.07.2019 10:21
    @Nidnza
    Isto što i do sada. Sedite u kafani, pijte pivo i gledajte poster Harlija na zidu:)
  • Nidnza

    24.07.2019 21:14
    Sta sada mi andjeli pakla iz Beske da radimo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.