Domaći programeri mogu da prodaju aplikacije na Google Play Store

Kompanija Google omogućila je korišćenje trgovinske platforme ove kompanije uz Google Merchant Account za područje Srbije, saopštili su Vlada Srbije i NBS.
Domaći programeri mogu da prodaju aplikacije na Google Play Store
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je saopštila NBS, uvođenjem ove usluge, domaćim programerima omogućeno je da se na Google Play Store platformi registruju kao "trgovci", tj. da otvore "Google Merchant Account" preko koga bi na platformi prodavali svoje digitalne proizvode i aplikacije, kao i određene sadržaje u okviru tih aplikacija. 
 
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je da je veoma važno za domaći IT sektor da ovo pitanje bude rešeno, jer će kompanije iz Srbije od sada upravo putem Google Play Store imati pristup tržištu celog sveta.
 
Tehnološki investitor i jedan od osnivača organizacije srpskih preduzetnika "Serbian Entrepreneurs" u San Francisku Brano Perković izjavio je da je cilj te organizacije da iskoristi pogodnosti njihove lične i profesionalne mreže u Silicijumskoj dolini, kako bi radili na strateškim inicijativama koje imaju veliki potencijal da značajno pomognu Srbiji i srpskom tehnološkom ekosistemu.
 
"Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da usko sarađujemo sa državnim organizacijama, kao i lokalnim privatnim kompanijama u Srbiji u donošenju Google trgovinske platforme u zemlju. Nadamo se da će to dodatno omogućiti srpskim programerima da stvaraju i takmiče se na svetskoj tehnološkoj sceni. Nastavljamo naporno da radimo na drugim uzbudljivim projektima za koje se nadamo da ćemo uskoro moći da najavimo", rekao je Perković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.