Rajaner: Ne letimo iz Niša do Frankfurta zbog monopola Er Srbije

"Podlegli su monopolu Er Srbija (Air Serbia)" - tako avio kompanija Rajaner ocenjuje odluku Direktorata za civilno vazduhoplovstvo da im ne odobri novu liniju Niš - Frankfurt.
Rajaner: Ne letimo iz Niša do Frankfurta zbog monopola Er Srbije
Foto: Pixabay
Umesto Niša, Rajaner je bio primoran da liniju prebaci u Banja Luku, prenose Južne vesti.
 
Irska lou-kost avio kompanija htela je da uvede let Niš - Frankfurt od ove zime. Podneli su zahtev Direktoratu, ali su ga oni odbili. Nišku liniju za Frankfurt odobrio je nemački direktorat, ali je blokirao srpski u korist monopola Er Srbije - navode iz irske kompanije.
 
Arapsko-srpska kompanija odnedavno ima let za Frankfurt iz Niša, inače subvencionisan iz budžeta. Irci dodaju i da bi ova ruta trebalo da bude odobrena za konkurenciju. Zato liniju sele u Banja Luku, pa će građani Bosne i Hercegovine od februara 2020. moći da lete ovom linijom za Nemačku.
 
Dejvid O’Brajen iz Rajanera žali zato što im se uskraćuju prava da posluju i izvinjava se putnicima. "Izvinjavamo se onima koji su nameravali da lete sa nama. Sada će biti pod monopolom Er Srbija. S druge strane, putnici i potrošači u BiH imaće korist od niskih cena na liniji Niš - Frankfurt", kazao je O’Brajen.
 
Inače, država od jula subvencioniše 12 letova Er Srbije sa niškog aerodroma. Od prošle nedelje ih je 11, jer je let za Budimpeštu ukinut.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.