Švajcarci najbogatiji u Evropi, Srbija pri dnu tabele

Zemlje zapadne i centralne Evrope su na vrhu liste najbogatijih, kada se posmatra prosečno bogatstvo građana, a prvo mestu i dalje drži Švajcarska.
Švajcarci najbogatiji u Evropi, Srbija pri dnu tabele
Foto: Pixabay
Posle Švajcarske, sledi Island, potom Luksemburg, a dobro se kotiraju Belgija, Francuska i Irska.
 
Nemačka je ukupno najveća evropska ekonomija, ali po prosečnom bogatstvu od 35,3 hiljade dolara po odrasloj osobi nalazi se bliže sredini nego vrhu liste, piše portal Biznisinfo. 
 
Kako se navodi, u Srbiji je 10,7 hiljada dolara prosečno bogatstvo po osobi.
 
Kakav je kontrast između Zapada i Istoka vidi se na primeru Ukrajine koja ima samo 1,2 hiljade dolara po odrasloj osobi.
 
Mapu je izradio portal HauMač pozivajući se na podatke švajcarske finansijske grupe Kredi Svis.
 
  • Opet ja

    09.01.2020 10:03
    E, ali...
    ...za dve, najviše tri godine...
  • ?

    08.01.2020 10:02
    Neverujte ovim lazima, ovde ubace milionere i bilionere u miks pa sve izgleda super, u Britaniji Irskoj, Francuskoj sirotinje kao i u Srbiji samo sto je prednost ako imas ambiciju i obrazovanje mozes uspeti dok u Srbiji to ne vredi , al ako radis u fabrici i ono fizikalises onda si propast
  • Djole

    08.01.2020 09:55
    @комша 07.01.2020 • 20:11
    Запад има пара јер је плачкао по целом свету вековима и није давао малим народима да се развију ако не буду његова колонија. Швица је друга прича. Пример светског зеленашења..."


    e sad si sve objasnio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.