Rok za prijavu stvarnog vlasnika firme u APR ističe u petak

U petak, 31. januara, ističe rok za evidentiranje podataka o stvarnim vlasnicima firmi u Centralnoj evidenciji, objavila je Agencija za privredne registre (APR).
Rok za prijavu stvarnog vlasnika firme u APR ističe u petak
Foto: Pixabay
Protiv onih koji ne dostave u roku podatke o stvarnim vlasnicima APR će podnositi zahteve za pokretanje prekršajnog postupka.
 
Već od februara, APR će prekršajne prijave podnositi i protiv novoosnovanih firmi i njihovih zastupnika ako u roku od 15 dana od osnivanja ne evidentiraju stvarne vlasnike.
 
Raspon novčane kazne za ovu vrstu prekršaja je od 500.000 dinara do 2.000.000 dinara za firme, dok je za odgovorno lice predviđena kazna od 50.000 dinara do 150.000 dinara, upozorilo je Ministarstvo privrede.
 
Podaci o stvarnim vlasnicima podnose se elektronski, a obavezni da prijave podatke su zastupnici privrednih društava i društava u likvidaciji, zadruga, ogranaka stranih privrednih društava, udruženja i poslovnih udruženja, fondacija, zadužbina, ustanova i stranih predstavništava privrednih društava.
  • Vlada

    28.01.2020 08:46
    ---
    Ajd sad, izistinski. Sprdačina od instotucija i države!
  • drr

    27.01.2020 21:58
    asomakum
    hoćemo li saznati pravog vlasnika asomakuma?! Najteža nepravda i lopovluk će biti TEMELJI novog "zakonitog" poretka u Srbiji. Secikese, lopovi i njihovi plaćeni političari će biti vlasnici života i smrti zaštićeni zakonom. Sva nedela, otimačina, ratno huškanje i ratno profiterstvo, zataškavanje afera biće ozakonjeni i rehabilitovani. Građani Srbije, ima li nas?!
  • Bivsi preduzetnik

    27.01.2020 18:26
    Parazitska drzava
    Pa cemu sluzi onda APR pri registraciji firme kada PRVI PUT DOBIJES RESENJE O FIRMI I TAJ ISTI VLASNIK JE I UBUDUCE?Koji moj se daje licna karta na uvid i kako se izdaje resenje o registraciji firme pri osnivanju AKO NISI STVARNI VLASNIK????

    Pakistan nam nije ravan i Avganistan i Turkmekistan i Uzbekistan po korupciji i ugnjetavanju preduzetnika.

    Pozdrav iz Dablina za sve preostale preduzetnike u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija