Moguće ukidanje kovanica od jedan i dva evro-centa

Evropska komisija planira ukidanje kovanica od jedan i dva evro-centa, piše nemački "Zidojče cajtung".
Moguće ukidanje kovanica od jedan i dva evro-centa
Foto: Pixabay
List navodi da će Evropska komisija sutra predstaviti program koji sadrži predlog "jedinstvenog pravila zaokruživanja" sa ciljem ukidanja najmanjih kovanica.
 
Dnevnik ukazuje na izveštaj Evropske komisije od 2008. prema kojem je sve više država evrozone prešlo na zaokruživanje cena na pet centi.
 
Ukidanjem kovanica od jedan i dva centa uštedeli bi se troškovi proizvodnje, ali i njihovog brojanja i transporta, ukazano je u tom izveštaju.
  • Ponjava

    29.01.2020 01:20
    Iz ovoga se vidi da će EU da propadne. Kod nas sa novcima nema zajebanci*e, računaju se i pare koje ne postoje već godinama i ne vrede ni koliko mudo crvenog mrava.
  • Zla...

    28.01.2020 10:09
    Konacno..
    ... da se EU ugleda na nas, hahaha... I ne znaju da ce propasti ! Od sitnog se počinje.
    Od kada smo mi izmislili onih cuvenih 0,99 dinara !!! Onda se zaokruzi na više. Malo-po malo, pa se nakupi. Doduše, kod nas ne vracaju ni 1-2-3.. dinara kusur. Svaki put pitam zasto ste mi i kesu naplatili bez pitanja ( kad se prave ludi i ne vrate kusur, bez pardona).


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija