Vlada Srbije: Sve kompanije mogu da uvoze maske pod određenim uslovima

Sve kompanije sa teritorije Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe, odnosno za zaštitu zdravlja svojih zaposlenih, saopštila je danas Vlada Srbije.
Vlada Srbije: Sve kompanije mogu da uvoze maske pod određenim uslovima
Foto: Pixabay
S obzirom na veliki broj upita privrednika i Privredne komore Srbije, kao i građana, Vlada je pojasnila odluku u vezi sa uvozom maski i zaštitne opreme, koja je doneta prošle nedelje.
 
Privrednim društvima dozvoljena je kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost.
 
To je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom.
 
Ta odluka doneta je zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19.
 
"Kako Vlada Srbije neprekidno prati razvoj događaja i trudi se da u najvećoj mogućoj meri zaštiti zdravlje svojih građana, dozvola kupovine maski kompanijama doprinosi dodatnoj zaštiti radnika koji nisu u mogućnosti da u ovom periodu rade od kuće. Vlada će nastaviti da prati i osluškuje potrebe građana i privrede u vreme trajanja vanrednog stanja i trudiće da se da u datim okolnostima, a shodno mogućnostima, svima obezbedi nesmetano funkcionisanje i što je najvažnije, zaštiti zdravlje svih svojih građana", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.