Mask otpušta 75 odsto zaposlenih u fabrici u Nevadi

Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" planira da smanji broj angažovanih radnika u svojoj fabrici akumulatora u Nevadi za oko 75 odsto zbog pandemije virusa korona, izjavio je regionalni menadžer.
Ovaj potez kompanije usledio je nakon saopštenja njenog japanskog partnera za proizvodnju akumulatora, Panasonika, da će ove nedelje smanjiti rad u fabrici u Nevadi, pre nego što je zatvori na 14 dana, javlja Rojters.
 
Fabrika proizvodi električne motore i baterije za "Teslin" popularni Model 3.
 
"Tesla nas je obavestio da će narednih dana u Gigafabrici u okrugu Storej smanjiti broj angažovanih radnika u pogonu za otprilike 75 odsto", napisao je Ostin Ozborn u postu na veb stranici tog okruga.
 
Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni , pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici.
 
"Tesla" nije odmah odgovorio na zahtev Rojtersa za komentarom.
 
Ranije je "Reno Gazet žurnal" pisao o planiranoj obustavi proizvodnje u fabrici u Nevadi, navodeći da Panasonik tamo ima oko 3.500 radnika, dodaje britanska agencija.
 
"Tesla" je prošle nedelje najavio da će privremeno obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici vozila u zalivu San Francisko od 23. marta, kao i u svojoj njujorškoj fabrici solarnih krovnih panela.
 
Međutim, glavni izvršni direktor kompanije Ilon Mask rekao je da će kompanija ponovo otvoriti njujorški pogon što je pre moguće jer zbog humanitarnih potreba počinje proizvodnju respiratora za pacijente sa virusom korona.
  • DjakoN

    27.03.2020 17:28
    diplomac
    Lako je tim zemljama koje mogu beskonacno da stampaju novaca koji je priznat svuda u svetu..A kako srbija da stampa novce i da pomaze kad nas dinar ne vredi nigde!!! EU nastampa hiljadu milijardi eura da pomogne privredu,al ni to nece biti resenje ako se ovo stanje otegne. Na kraju cemo mi u srbiji najbolje proci jer je vecina naseg naroda naucila da zivi na ivici bede i siromastva,sta reci plata 300e... Al ostatku sveta gde se pristojno zivelo oni su najvise uzdrmani i stvaraju najvecu paniku.
  • Brus Vilis

    27.03.2020 15:11
    @ns
    "Ma jok to je neka laz tamo u Americi je sve savrseno svi su puni para samo ovde ne valja nista"

    Od Maska će većina dobiti lepu otpremninu, a od države naknadu za nezaposlene koja je svega 10 puta veće od ove u Srbiji. Osim toga, Bela kuća i Senat usvojili su odluku o isplati 3.000 dolara po porodici za većinu Amerikanaca. Stvarno ne valja zaj truli Zapad...
  • AbelTVManijak

    27.03.2020 13:16
    Slusajmo drugove Kineze, kada krene lose, drzava preuzme deo odgovornosti na sebe, a ne prokleti kapitalizam.

    Sad da je ovde pametnih i onih koji ne sluze neoliberalizmu, vec bi se pojavio plan, kako pokrenuti svu staru proizvodnju posle ovog haosa....

    Ali kroz istoriju kapitalizma, sada nam slede mrznja, strah, i udaljavanje od svih humanih vrlina, pa na kraju zakljucak sa nekim ratom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija