Isplata prvog minimalca na namenski račun preduzetnika 7. maja

Sto evra u okviru ekonomskih mera za saniranje posledica pandemije po ekonomiju moći će da dobiju i državljani Srbije koji žive u inostranstvu, a isplata minimalca zaposlenima u preduzećima koja su se javila za pomoć države počeće 7. maja, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Isplata prvog minimalca na namenski račun preduzetnika 7. maja
Foto: Pixabay

Vučić navodi da je u prvih 15 dana krize oko 12.000 ljudi ostalo bez posla, a da je, nakon najave podsticajnih mera države, njih 9.000 vraćeno na posao.

"U prvoj tranši skoro 300 miliona evra moramo da isplatimo. Imamo problem sa oko 2.500 slobodnih umetnika. Tražimo rešenje kako da im pružimo posebnu pomoć za izlazak iz krize jer oni nisu obuhvaćeni ovim minimalcem".

Kako je naveo, pozivi na koji će građani moći da se prijave za 100 evra biće besplatni.

"Neki su nam govorili da je to ponižavanje, mislili su da nemamo novca. Odjednom smo na udaru zato što dajemo pare. "Oni" su samo ljudima uzimali pare i problem je i što dajemo novac. Ja ne želim da uzmem tih 100 evra, moja plata je visoka, ja ću to da ostavim državi. Mojih 100 evra će otići na put Čačak - Požega", rekao je Vučić.

  • dragan perković

    30.04.2020 06:24
    A
    Da sam privatnik-ajd da se neko on mojih radnika javi za taj minimalac.Uvesti minimalac u sve državne institucije.
  • Alija Sirotanović

    29.04.2020 23:33
    Ma nek se nose svi, oterali ljude na 60% a obim posla ostao isti, oni koji su ostali su pali sa nogu. Gazdama će ostati lepa sumica, država će dati za one koji su nisu radili, a oni koji su rintali su zaradili za sve. Nije ni čudo ova korona, siti nikako da se najedu a gladni nikako da nestanu.
  • Neoplanta

    29.04.2020 21:37
    "Mojih 100 evra će otići na put Čačak - Požega"

    Ooooooo...! Vec zamisljam Kesica, kako ovo izgovara dirnut!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.